Naslovna Srem Sremska Mitrovica Dan otvorenih vrata u KPZ Sremska Mitrovica

Dan otvorenih vrata u KPZ Sremska Mitrovica

PODELI

Dan otvorenih vrata u Kazneno popravnom zavodu, bio je povod da se uruče sertifikati učesnicima projekta „Prihvat za novi život“. Na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici svečano su uručeni sertifikati licima na odsluženju zatvorske kazne, učesnicima projekta koji su upešno završili obuku dresure pasa.

Foto: Sirmiuminfo

Dan otvorenih vrata, organizovan je povodom dobrog primera resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć pasa kao i dobre saradnje lokalne samouprave sa Kazneno-popravim zavodom i tada je prikazan Projekat „Prihvat za novi život“. To je program resocijalizacije osuđenih lica pomoću pasa i realizuje se u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Sremska Mitrovica, Misijom OSCE u Srbiji, Organizacijom Help. Pored Uprave za izvršenje krivičnih saknkcija, projekat podržava Institut za kriminološka i sociološka istraživanja.

Foto: Sirmiuminfo

Aleksandar Alimpić, upravnik Kazneno popravnog zavoda zahvalio se svim partnerima u ovom projektu, na podršci u realizaciji rekaviši: „Bez želje da uveličavam značaj ovog višemesečnog projekta ovo je zaista veliki dan za naš Zavod. Od novembra prošle godine počeli smo da sprovodimo projekat resocijalizacije osuđenih lica pomoću pasa i reč je o najuspešnijem programu resocijalizacije i rehabilitacije osuđenih lica u zapadnoj penološkoj praksi, pre svega u američkim zatvorima i to onim sa nastrožijim režimom i najtežim kaznama. Međutim, ovo je prvi projekat u kojem u sklopu obuke pasa postoji i azil za pse i to je nešto po čemu se mi razlikujemo ne samo u Evropi, nego i u svetu.”

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Vladimir Sanader sa saradnicima, ambasador Andrea Oracio, šef misije OSCE u Srbiji, Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Klaus Mock organizacija “Help”. Dan otvorenih vrata, organizovan je i kao primer dobre saradnje lokalne samouprave sa Kazneno-popravim zavodom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here