Naslovna Srem Sremska Mitrovica Dan otvorenih vrata u mitrovačkom zatvoru

Dan otvorenih vrata u mitrovačkom zatvoru

PODELI

Misija OEBS-a u Srbiji i Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici organizovali su dan otvorenih vrata u prihvatilištu za pse u ovom zavodu, sa ciljem da promovišu inovativne načine rehabilitacije i resocijalizacije osuđenih lica.

Dan otvorenih vrata je deo projekta koji podržavaju Misija OEBS-a u Srbiji, Grad Sremska Mitrovica i nemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V., a sprovodi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije.

Ovom prilikom, diplome su uručene prvoj grupi od 14 osuđenika koji su završili desetonedeljni program obuke tokom kojeg su učili kako da brinu o psima i da ih obučavaju.

Ovaj pažljivo pripremljeni, sveobuhvatan program osmišljen je da bi unapredio obrazovanje osuđenika i pripremio ih za socijalnu reintegraciju posle izlaska na slobodu.

Osuđenici su stekli i sertifikat koji izdaje Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, koji je potreban i svim zaposlenima u prihvatilištima za životinje i povećava šanse za zaposlenje posle izdržavanja kazne zatvora.

Projekat je osmišljen po uzoru na sličan projekat koji uspešno sprovode Škotska zatvorska služba i Škola za psihologiju Univerziteta u Stirlingu, saopšteno je iz Misije OEBS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here