Naslovna Srem Ruma Dan pešačenja u Srbiji: Tura Borkovačkom dolinom

Dan pešačenja u Srbiji: Tura Borkovačkom dolinom

PODELI

Planinarski klub “Borkovac” Ruma poziva sve zainteresovane građane na pešačku turu Borkovačkom dolinom povodom akcije Dan pešačenja u Srbiji, u subotu 15.09.2018. godine.
Posebno se pozivaju đaci i njihovi nastavnici da se pridruže koloni planinara koji će 15.09.2018. godine u prepodnevnim satima pešačiti neposrednom okolinom našeg mesta.
Dan pešačenja u Srbiji je sportsko – rekreativna manifestacija koju 15.09.2018. godine organizuju planinarski klubovi u Srbiji pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Cilj manifestacije je podsticanje zdravih životnih navika, ukazivanje na značaj kretanja za unapređenje zdravlja i radne sposobnosti, socijalizacija i razvoj turističkih potencijala kroz uređenje i eksploataciju uređenih pešačkih puteva u Srbiji.
Okupljanje učesnika je na Gradskom trgu u Rumi, a polazak na planiranu turu je u 9:00 časova. Predviđena staza je laka, primerena svim uzrastima i ne zahteva posebnu fizičku kondiciju. Dužina staze je oko 10 kilometara. Akcija je otvorenog karaktera i učešće je BESPLATNO.

Obavezna oprema: garderoba prilagođena vremenskim uslovima, zaštita od sunca ili kiše (po potrebi), planinarske ili druge cipele ili patike sa jačim đonom, 1,5-2 litre vode.
Vidimo se u subotu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here