Naslovna Srbija DAN POSLE OTMICE: Marko Đurić u Kliničkom centru, uplašeni građani prave barikade...

DAN POSLE OTMICE: Marko Đurić u Kliničkom centru, uplašeni građani prave barikade (VIDEO)

PODELI

Pripadnici interventne jedinice tzv. Kosovske policije priveli su juče popodne, nešto posle 17.30 sati, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koji je nakon hapšenja prebačen u Prištinu. Đurić je sproveden sa lisicama na rukama, a dvojica specijalaca su ga držali u povijenom položaju i u brzom hodu su ga prebacili iz automobila u zgradu policije. Dovođenje Đurića i njegovo sprovođenje u pritvor pratilo je više stotina Albanaca koji su uzvikivali pogrdne reči na srpskom jeziku. Zgradu KPS-a u kojoj se nalazi pritvorsko odeljenje obezbeđuje više desetina pripadnika specijalne jedinice Rosu, a novinarima je dozvoljeno da sa pristojne udaljenosti prate sprovođenje Đurića.

Marku Đuriću ukazana pomoć u Kliničkom centru, porodica uz njega

Marko Đurić je, nakon stravičnog maltretiranja i hapšenja koje je preživeo tokom jučerašnjeg dana na Kosovu, medicinski zbrinut u Kliničkom centru u Beogradu i trenutno je stabilno.

Hitan sastanak Dačića sa ambasadorima i predstavnicima EU i UN zbog terorizma na Kosovu i Metohiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se danas sa stranim ambasadorima i predstavnicima međunarodnih organizacija povodom jučerašnjih incidenata na Kosovu i Metohiji.

Albanci ne dozvoljavaju kamionima da uđu na Kosovo i Metohiju

Putnički saobraćaj se jutros odvija bez problema, ali 52 kamiona na administrativnom prelazu Jarinje čeka na ulaz u KiM.

Jarinje

Automobili i autobusi mogu da prođu na prelazu, ali nije dozvoljen prolaz teretnjacima i ne zna se kada će biti oni pušteni.

Blokada puta kod mesta Rudare

Ključna saobraćajna komunikacija između Prištine i centralne Srbije se nalazi pod blokadom. U mestu Rudare meštani su odmah posle otmice Marka Đurića blokirali put kako bi sprečili dolazak novih policijskih snaga. Napravljena je prepreka od tri kamiona i bagera čime je presečen put koji vodi na sever Kosova.

Pored blokade stalno dežura desetak ljudi. Na istom mestu je prošle godine takođe bila organizovana slična blokada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here