Naslovna Dogadjaj Danas i sutra upis budućih srednjoškolaca

Danas i sutra upis budućih srednjoškolaca

PODELI
Foto: rtv

U srednjoj Tehničkoj školi “Milenko Verkić Neša” u Pećincima danas je počeo upis budućih srednjoškolaca, koji će se školovati za četiri obrazovna profila – Finansijski administrator, Trgovac, Industrijski mehaničar i Tehničar mehatronike.

Iako se ove godine zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem preko Portala eUprava gde je roditeljima dostupna usluga Elektronskog upisa u srednju školu, većina roditelja u Pećincima se po rečima direktora pećinačke srednjoškolske obrazovne ustanove Danila Tepše opredeljuje da lično dođe u školu.

“Jedna od prednosti ovogodišnjeg upisa je svakako elektronski upis, koja roditeljima daleko olakšava upis dece, jer nije potrebno lično da dolaze u školu, niti da prilažu bilo kakav dokument. Međutim, dosta roditelja se od jutros odlučilo da lično dođu kod nas, pa smo za tu namenu obezbedili bezbedan prostor u školskom dvorištu, uz obavezno nošenje maski i neophodnu dezinfekciju. Veoma smo zadovoljni odzivom dece, koji je veći nego prošle godine. Za sada imamo popunjena dva obrazovna profila – Industrijski mehaničar i Finansijski administrator, a ostalo je još 12 mesta za smer trgovca i 8 mesta za tehničara mehatronike” – rekao je Tepša i dodao da je drugi upisni krug 13. jula, kao i da će i tada roditeljima biti dostupna usluga Elektronskog upisa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here