Naslovna Srem Sremska Mitrovica Danas zvanično otvorene Sportske igre mladih u Sremskoj Mitrovici

Danas zvanično otvorene Sportske igre mladih u Sremskoj Mitrovici

PODELI

Danas je na platou ispred PSC “Pinki” u Sremskoj Mitrovici i zvanično otvorene Sportske igre mladih. Ove godine predviđa se učešće više od 3000 takmičara. U Sremskoj Mitrovici, Sportske igre mladih održavaju se četvrtu godinu za redom, a igre u našem gradu se prepoznaju kao jedne od masovnijih. Broj učesnika je svake godine sve veći, a ove godine je rekordan. Pred sam početak zapaljena je i olimpijska baklja.

shared via sirmiuminfo.rs image share

-Prošle godine je bio rekord od oko pedeset hiljada takmičara i uopšte učesnika na sportskim terenima. Mi smo preponosni na taj rezultat i ono što očekujemo ove godine i trudimo se da to i ostvarimo je da prevaziđemo taj rezultat. Radi se širom Srbije, a turneja je tek počela, rekla je Ana Stanković, generalni sekretar Sportskih igara mladih.

shared via sirmiuminfo.rs image share

-Ovo je već četvrta godina kako Sremska Mitrovica podržava ovu veliku značajnu manifestaciju. Danas smo samo jedan deo velikog karavana prijateljstva između Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. To je lepa prilika da se deca druže, da se bave sportom i da pošalju lepu poruku da se što veći broj naših najmlađih sugrađana uključe u sportske manifestacije jer je to jedini i pravi put za jedan normalan i lep razvoj, izjavio je predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković.

shared via sirmiuminfo.rs image share

-Četvrte Sportske igre mladih krećemo danas sa osam sportova. Na platou ispred poslovno-sportskog centra i na terenima pored okupljeni su učenici osnovnih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Pobednici će ići na državno prvenstvo. Ono što mi je izuzetno drago što ima puno prijavljenih ekipa između dve vatre i na trčanju na 60 metara. To su deca od prvog do četvrtog razreda i to je ono što je najlepše od svega. Ovim putem želim da kažem da će Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu nagraditi školu koja ima najviše prijavljenih učenika na takmičenjima. Nama je danas cilj masovnost, promocija sporta da deca shvate da se sportom mogu baviti rekreativno, a ne samo takmičarski. Broj učesnika zajedno sa basketom koji smo odigrali u subotu na Gradskom trgu će preći sve prethodne godine, dakle biće naših planiranih 3000 učesnika u svim disciplinama, rekao je Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

shared via sirmiuminfo.rs image share

shared via sirmiuminfo.rs image share

shared via sirmiuminfo.rs image share

Sirmiuminfo.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here