Naslovna Srem Irig Dani bostana u Rivici

Dani bostana u Rivici

PODELI

Juče su u Rivici obeleženi 20. Dani bostana u organizaciji Zavičajnog društva “Fruškogorje” i Mesne zajednice Rivica pod pokroviteljstvom Opštine Irig, Turističke organizacije i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Ovu manifestaciju su u 17 sati otvorili oganizatori i čelnik pokrajinske Vlade, a zatim su na pozornici ispred Doma kulture nastupili domaćini iz Kulturno-umetničkog društva “Borivoje Ćirić Ture”.

Tradicionalno se svake godina održava takmičenje u nekoliko disciplina. Nagradu za najbolji bostan dobio je Milorad Jovičić, najteža lubenica pripadala je Svetozaru Brkiću, u disciplini pucanje bičem najbolji je bio Bane Pajić, dok je najbrži u jedenju lubenice bio Vlada Pajić.

Rivičani su ovog puta imali bogat program, te je pored takmičenja, prvi put održan i Dečiji festival “Deca Vojvodine” u okviru koga su učestvovali folklorna društva iz Mošorina, Vrdnika, Vilova, Novih Banovaca i domaćini iz Rivice.

 Naslovna fotografija: Silke Derkum

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here