Naslovna Srem Dani Opštine Stara Pazova: Sinoć obred sečenja slavskog kolača, večeras koncert na...

Dani Opštine Stara Pazova: Sinoć obred sečenja slavskog kolača, večeras koncert na Trgu

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

STARA PAZOVA – Obredom sečenja slavskog kolača sinoć je u veding centru „Vanila“ u Staroj Pazovi počelo obeležavanje Svetog Ilije kao Dana opštine Stara Pazova.

Na prijemu su se okupili predstavnici političkih, privrednih, kulturnih, zdravstvenih i prosvetnih institucija staropazovačke opštine, ali i prijateljskih i bratskih lokalnih samouprava iz Slovačke i Republike Srpske.

Zbog poznatih dešavanja na Kosovu i Metohiji prijemu su bili sprečeni da prisustvuju predstvanici nekoliko bratskih opština iz južne srpske pokrajine, što je predsednik Đorđe Radinović naročito apostrofirao u svom obraćanju okupljenima, uputivši reči podrške našem narodu da istraju i da celo državno rukovodstvo stoji iza njih.

Obred je služio arhijerejski namesnik pazovački Zoran Jović sa sveštenstvom pazovačkog namesništva Srpske pravoslavne crkve, a prijemu su prisustvovali i predstavnici drugih verskih konfesija sa teritorije naše opštine. 

Proslava Dana opštine Stara Pazova se nastavlja večeras koncertom Harisa Džinovića i Ane Bekute na Trgu Dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi od 20.30, odnosno od 22.30 časova. 

Zbog luna parka i uličnih prodavaca slatkiša, ulice Svetosavska i Vuka Karadžića u okolini hrama Svetog Ilije su zatvorene za saobraćaj i pretvorene u korzo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here