Naslovna Hronika DARKO PLAČE I VRIŠTI, ORI SE BOLNICA: Dovedite mi ćerku, zbog nje...

DARKO PLAČE I VRIŠTI, ORI SE BOLNICA: Dovedite mi ćerku, zbog nje moram da preživim!

PODELI

Darko Lazic je nakon buđenja iz anestezije urlajući dozivao ćerku Lorenu, molio je da mu je dovedu kako bi je zagrlio i poljubio, nakon čega su lekari morali da reaguju i da mu daju lek za smirenje.

Nakon dve nedelje provedene u KBC Zemun, lekarski tim doneo je odluku da je Darko spreman za najkritičniji zahvat – operaciju noge, kada su mu ugradili veštački kuk, kao i klin na butnoj kosti. Intervencija je trajala šest sati i bila je veoma komplikovana, baš kao i pevačevo stanje kad se probudio. Lazić je teško podneo povratak u realnost i doživeo je emotivni krah. Čim je otvorio oči, počeo je da doziva Lorenu i veoma se uznemirio, zbog čega je osoblje moralo da reaguje.

“Darko veoma teško psihički podnosi sve što mu se desilo. Često bunca, spominje svoju porodicu, doziva verenicu Marinu i ćerku, ali nikada do sada nismo videli ovako nešto. Čim se probudio, počeo je da doziva Lorenu. Najpre je molio medicinsku sestru da je pozove video-pozivom kako bi je video, a kad mu je ona objasnila da ne može, počeo je da kuka. Krenuo je da plače i da vrišti, bilo je užasno i jezivo, ne znam odakle mu tolika snaga nakon svega. Orila se intenzivna nega, svi pacijenti u sobama pored su mogli da ga čuju i svi su bili u čudu. Nikad takav zvuk nisam čula”, priča izvor iz bolnice i dodaje da je Lazić zahtevao da mu dovedu ćerku.

“Prvo smo pomislili da ga nešto boli, što je nemoguće, jer mu se daju lekovi protiv bolova, a onda smo shvatili da su mu se pomešale emocije. Jecajući je govorio: ‘Dovedite mi moju Lorenu! Moram da je vidim! Da li ona zna da sam ja u bolnici, kako je to podnela?’ Sestra je pokušala da ga umiri i rekla mu je kako će mu porodica sve objasniti čim malo dođe sebi, a njega je tada uhvatila panika i nastavio je da urla: ‘Moram što pre da ozdravim! Moram zbog moje ćerke da budem dobro. Je l’ pita ona za mene? Nije me valjda zaboravila? Ako jeste, ja ću umreti, ne treba mi život”, nastavlja izvor i otkriva da je tada Lazić počeo da crveni u licu i da se gubi, pa je medicinska sestra pozvala doktora.

“Čovek je od ridanja i suza dobio ospice po licu i počeo je da bunca i da kašlje. Ponavljao je da će umreti ako ga je ćerka zaboravila, ako ga se ne seća i počeo je da se guši. Doktor je odmah došao i rekao da mu daju nešto za smirenje, nakon čega je zaspao. Bukvalno svi na odeljenju su bili potreseni i uplašeni. Doktori objašnjavaju da se to dešava nakon teških operacija, iako nije često, kao i da ume da bude vrlo neprijatno za ljude koji posmatraju. Srećom, posle se malo smirio i normalno je reagovao, mada je nastavio da spominje Lorenu”, kaže izvor, čije navode nam je potvrdila i Lazićeva baka Milka.

“Darko je tražio da vidi ćerku, ne znamo šta da radimo. Plakao je za njom, bori se samo zbog nje da preživi. Ona mu je sve na svetu! Svaka čast i ocu i majci, ali dete je dete”, rekla nam je uplakana Milka i dodala da se stanje njenog unuka poboljšava:

“Sve je bolje, hvala bogu. Samo neka se ovako nastavi. Mislim da nema mnogo opasnosti, ali mi i dalje brinemo. Ovo je najteži udarac koji čovek može doživeti, da ti dete danima leži u bolnici. Svi ga obilaze i brinu o njemu, ne ostavljaju ga ni dan.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here