Naslovna Deca Deca iz vrtića „Petar Pan“ iz Novog Sada posetila fabriku Jazak vode

Deca iz vrtića „Petar Pan“ iz Novog Sada posetila fabriku Jazak vode

Foto: bizlife

Šta je voda? Gde je ima? Zašto je voda važna? Ovo su samo neka od pitanja koja su mališani iz predškolske ustanove „Petar Pan“ iz Novog Sada postavili zaposlenima prilikom današnje posete fabrici fruškogorske vode Jazak. Deca su  od zaposlenih u pogonu za pijaću vodu Jazak imala priliku da čuju o tome kako se odvija proces proizvodnje i flaširanja Jazak vode, a kroz zanimljiv razgovor i druženje sa zaposlenima, usvojila su nova znanja o važnosti zaštite prirode, značaju vode i celokupnog ekosistema.

Jazak, izvorska voda visokog kvaliteta, već trinaest godina proizvodi se i puni u istoimenom pogonu za pijaću vodu, u okviru Nacionalnog parka Fruška gora, koji je poznat po brojnim prirodnim i kulturnim znamenitostima. Ova voda visokog kvaliteta i bogatog mineralnog sastava potiče sa jednog od najčistijih fruškogorskih izvorišta prirodne vode koje je smešten u neposrednoj blizini manastira Jazak u Vojvodini.

Pored toga što izvire u uslovima netaknute prirode, Jazak voda se proizvodi u skladu sa najvišim tehnološkim, industrijskim, kao i bezbednosnim standardima u ovom segmentu proizvodnje. Posebna je i po izbalansiranom mineralnom sastavu i idealnom, dva prema jedan, odnosu magnezijuma i kalcijuma, minerala koji su neophodni za pravilno odvijanje većine procesa u našem organizmu. Dodatno, poznatu vodu karakteriše i nizak sadržaj natrijuma i suvog ostatka, a sve navedene karakteristike Jazak vode potvrđene su na osnovu rezultata istraživanja sprovedenih u sedam laboratorija u Srbiji.

Za kompaniju NIS, koja rukovodi proizvodnjom Jazak vode visokog kvaliteta,  zaštita životne sredine predstavlja jedan od glavnih prioriteta i integralni deo strategije efikasnog upravljanja. U skladu sa tim, ambalaža Jazak vode nedavno je izmenjena, a manji čep i manja gramatura dodatno doprinose zaštiti prirode.

U svom poslovanju, NIS se pre svega vodi principom odgovornosti, kako prema zaposlenima, tako i prema prirodi i zajednici. Zato je jedan od prioriteta kompanije i pravilna edukacija koja na najbolji način može da doprinese podizanju svesti o značaju očuvanja prirode. Posebno je važno da najmlađe generacije usvoje zdrav odnos i poštovanje prema prirodnim lepotama koje nas okružuju, jer na taj način budućnost našeg ekosistema neće biti ugrožena.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

IZVORbizlife
Prethodna vestUŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI U SREMSKOJ MITROVICI: Učenik besomučno udarao direktora u glavu sedištem od bicikle!
Sledeća vestLuka Sremska Mitrovica čeka zeleno svetlo Svetske banke, projekat vredan 20 miliona evra

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here