Naslovna Srem Ruma Deca izradila ikonu i poklonila policiji u Rumi

Deca izradila ikonu i poklonila policiji u Rumi

PODELI

Učenici trećeg tri razreda Osnovne škole “Dušan Jerković” u Rumi, izradila su ikonu Sveta Trojica i poklonila je Policijskoj stanici u Rumi. Ikona je osvećena u Crkvi Silazak Svetog Duha na apostole u Rumi u prisustvu učenika i predstavnika Škole i pripadnika Policijske stanice u Rumi, a zatim su je deca odnela do Policijske stanice i u prisustvu zaposlenih i gostiju, svečano uručila načelniku stanice Vlatku Tadiću.

Ideju za izradu ikone dao je veroučitelj Kosta Stjepanović, pošto su Trojice ili Duhovi slava Ministarstva unutrašnjih poslova. U toku rada, deci su pomagale njihova učiteljica Gordana Stojanac i nastavnica likovnog Aleksandra Stanković Jovanović. Po rečima samih učenika, ikonu su radili oko dva i po meseca, na časovima veronauke i likovnog vaspitanja, kolaž-tehnikom. Ikona dimenzija 72×92 centimetra, željom malih umetnika i njihovih vaspitača, od juče krasi jedan od zidova u holu Policijske stanice u Rumi i oplemenjuje čitav prostor ljubavlju i trudom dvadeset i pet devojčica i dečaka.

Zaposleni u Policijskoj stanici u Rumi, priredili su za male goste prigodan koktel, nakon čega su ih poveli u obilazak stanice. Deca su obišla dežurnu službu, videla gde se registruju automobili i dobijaju pasoši, a zatim su razgledali vozni park u kojem su se nalazili patrolni automobili i saobraćajni motocikli. Policijske službenike su obasuli radoznalošću i mnoštvom pitanja, a njihovoj sreći nije bilo kraja kada su, uz pomoć policajaca, seli na motocikle i u automobile sa rotacionim svetlima. Bio je to pravi završetak jednog lepog druženja dece i zaposlenih u Policijskoj stanici u Rumi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here