Naslovna Srem Inđija Deca Prijedora u Inđiji

Deca Prijedora u Inđiji

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

INĐIJA – Bratimljenje dva grada, Prijedora i Inđije, počelo je posetama najmlađih. U Inđiji trenutno boravi tridesetoro mališana iz Prijedora, koji obilaze sve turističke lokalitete Opštine Inđija, prva destinacija im je bilo Keltsko selo a danas ih je primio predsednik inđijske Skupštine Đorđe Dimić.

– Ovo je najlepši deo programa, evo danas imamo tu čast da ugostimo učenike iz Prijedora iz našeg pobratimskog grada. Tu su u sedmodnevnoj poseti. Naša deca su, kao što je poznato bila u Prjedoru, čime su i krenule aktivnosti kada je u pitanju bratmljenje naša dva grada – istakao je Đorđe Dimić predsednik Skupštine opštine Inđija i dodao da su nam deca najvažnija i najbitnija i zato je pvi korak da se deca upoznaju i druže i da se međusobno posećuju i detaljnije upoznaju i Prijedor i Inđiju.

Dušan Egić iz Prijedora je rekao da mu je izuetno lepo u Inđiji i da mu se dopada Keltsko selo, njegov drugar Jovan Stojanović je rekao da su utisci odlični, da stiču nova poznanstva, upoznaju tradiciju i da mu je veoma drago što su njhovi vršnjaci iz Inđije bili kod njih u gostima.

Kao što je poznato Grad Prijedor i Opština Inđija potpisali su Memorandum o saradnji i uspostavili bratski odnos u martu prošle godine. Ubrzo je potpisan Sporazum o saradnji dve turističke organizacije, a početkom ove godine inđijski đaci osnovnih škola boravili su u Prijedoru. Zvaničnim prijemom delegacije Grada Prijedora kod predsednika Skupštine opštine Inđija, proteklog vikenda su počeli ” Dani Prijedora u Inđiji” odnosno trodnevna manifestacija ” Upoznaj Prijedor u Inđiji”. Prijedor bratski grad iz Republike Srpske koji je proeklog viendima meštanima Inđije predstavio svoju kulturnu, turističku i gastro ponudu. Poseta učenika iz Prijedora nastavak je dalje saradnje i produbljivanju bratskih odnosa Inđije i Prijedora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here