Naslovna Deca DECA SREMA UŽIVALA Nastavljena sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih

DECA SREMA UŽIVALA Nastavljena sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih

PODELI

Ovogodišnja sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavljena je nakon pauze uslovljene nepovoljnom epidemiološkom situacijom u Srbiji, oko korona virusa. Prva takmičenja dece i mladih osnovnoškolskog uzrasta u nastavku sezone Igara održana su u Sremskoj Mitrovici, turnirima u odbojci i odbojci na pesku. Dečaci i devojčice rođeni 2005. godine i mlađi nastupili su na terenima na Gradskoj plaži i u Domu učenika u Sremskoj Mitrovici, a takmičenja su realizovana uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera.

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica organizovao je u junu otvaranje Karavana radosti i prijateljstva i dan Igara u kojem je odigran najveći broj sportova u okviru ovogodišnje sezone Igara. Za nastavak sezone ostavili smo odbojku, kao i odbojku na pesku, koja se sada igrala na jednoj od najlepših rečnih plaža u Srbiji – popularnim Brionima. Ovo je, inače, prva manifestacija koja je u našem gradu održana nakon okončanja vanredne situacije, naravno, uz poštovanje svih propisanih mera. Sremska Mitrovica je od prvog dana uz Sportske igre mladih kao veran i odgovoran član ove velike sportske porodice. I ovog puta je, kao i na svakom SIM takmičenju, među odbojkašima bilo velike borbe, ali i puno osmeha i uživanja. Igre su zaista najbolja promocija sporta i druženja i zbog toga su i u našem gradu, kao i u celoj Srbiji i regionu, toliko popularne među decom i mladima. Posebno bih se zahvalio Gradu Sremska Mitrovica zbog podrške koju Igre dobijaju i ministru Branislavu Nedimoviću, jer voli sport i takođe podržava ovu našu lepu priču – istakao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Sremske Mitrovice i koordinator Igara za taj grad.

Prema rečima Ivane Jovanović, predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Karavan radosti i prijateljstva nastaviće narednih u toku avgusta i septembra da putuju Srbijom.

Bilo je predivno u srcu Srema, videlo se da su Sportske igre mladih nedostajale deci. Najavljujem i putem portal Blic, da ćemo u subotu 29. avgusta, u mestu Vrelu, u opštini Ub, na terenima FK Vrelo Sport, u rodnom mestu našeg ambasadora Nemanje Matića, imati novi spektakl. Uslediće otvaranje Igara i klinci će uživati uz Nemanju Matića, a družiće se i sa našom maskotom Viktorom. A posle otvaranja sledi i turnir u malom fudbalu – najavila je Ivana Jovanović.

Ona je posebno istakla da će takmičenja u nastaku sezone biti prilagođena trenutnoj situaciji, te da će se realizovati u malo drugačijem formatu nego što su SIM-ovci navikli. Doneto je i obavezujuće upustvo za realizaciju tekuće takmičarske sezone, koje se može pronaći na sajtu www.igremladih.rs. Te procedure važiće u nastavku sezone, za sve učesnike i njihove pratioce dok god su na snazi epidemiološke mere. I ovim putem preko našeg portala čelni ljudi SIM Srbije mole sve koji planiraju da učestvuju u ovoj manifestaciji da detaljno prouče upustvo, a potom ga i primene bez ikakvih odstupanja. Organizatori napominju da postoji i mogućnost češćih izmena planova i pravila, koje će diktirati razvoj epidemiološke situacije, pa je stoga važno da se potencijalni učesnici na Igrama svakodnevno informišu o eventualnim novostima na web portalu Igara i na društvenim mrežama.

Da bi i u ovoj sezoni deca Srbije učesnici u Igrama maksimalno uživali u svakom segmentu najlepše sportske priče pobrinuli su se dugogodišnji partneri, pokrovitelji i sponzori Igara: predsednik Republike Srbije, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – Kompanija Dunav osiguranje, kompanije Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija. Podsećamo da je na ovim Igrama za decu učešće apsolutno besplatno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here