Naslovna Deca Deca u Laćarku dobijaju novi vrtić, uskoro početak radova

Deca u Laćarku dobijaju novi vrtić, uskoro početak radova

PODELI
Foto: rtv

Mališani u Laćarku, najvećem selu u Srbiji, dobiće novi vrtić, koji će, prema planu, biti završen u novembru 2020. godine.

To znači da u tom selu više neće biti liste čekanja za vrtić, a roditelji neće morati svoju decu da upisuju u neki od vrtića u Sremskoj Mitrovici.

Projekat predviđa rekonstrukciju i dogradnju vrtića u Laćarku, u koji će mališšani krenuti krajem sledeće godine.

Izgradnju vrtića u Laćarku, koja će koštati 105 miliona dinara, finansira Svetska banka, a kada bude završen u njemu će biti mesta za 140 mališana.

Trenutno je na listi čekanja, na teritoriji cele lokalne samouprave, 180 dece.

– Novi vrtić imaće hiljadu kvadrata, biće opremljen po najsavremenijim standardima, a deca, vaspitači i drugo osoblje vrtića boraviće i raditi u najboljim uslovima. Ovaj projekat je izuzetno značajan za našu lokalnu samoupravu, jer dosadašnji vrtić u Laćarku nije zadovoljavao, po kapacitetu, potrebe dece – kaže zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Sporazum o zajedničkom učešću u projektu rekonstrukcije i dogradnje vrtića u Laćarku, početkom aprila ove godine, potpisao su gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Osim za Sremsku Mitrovicu, tada su potpisani Sporazumi za izgradnju vrtića, koja je finansirana iz kredita Svetske banke, za još dve lokalne samourpave, ŽŽitorađu i Doljevac.

Od sve tri samourpave, Sremska Mitrovica dobila je najviše sredstava.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here