Naslovna Srem Ruma DECA U PUTINCIMA DOBILA SU NOVI VRTIĆ: Opština Ruma nastavlja sa ulaganjima...

DECA U PUTINCIMA DOBILA SU NOVI VRTIĆ: Opština Ruma nastavlja sa ulaganjima u predškolsko vaspitanje i obrazovanje

PODELI

Konstantnim ulaganjima u proširenje kapaciteta i poboljšanje uslova boravka dece u vrtićima, kao i otvaranju novih objekata, Opština Ruma podiže standarde predškolskog obrazovanja u našoj zemlji.

Jedinstveni po činjenici da je vrtić besplatan za svu decu, u rumskoj opštini idu i korak dalje sa ciljem da vrtići budu i dostupni svoj deci.

U sklopu aktivnosti na ukidanju liste čekanja za upis dece u Ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Poletarac”, predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić otvorio je danas u Putincima novi vrtić, u koji je već upisano 57-oro mališana.

“Naša politika je da pored toga što je vrtić besplatan, da bude i dostupan svima. Želimo da svako dete može da ga pohađa, jer nije poenta da nešto bude dobro i jeftino, a da nije dostupno, da tako kažem, da ga nema u rafovima. Naprotiv, mi hoćemo da stvorimo uslove da možemo da upišemo još više dece. Zato apelujemo da se deca rađaju, da ih bude što više, a mi iz lokalne samouprave ćemo naći finansijskih sredstava i načina svuda gde je potrebno da izgradimo vrtić”, poručio je predsednik Mančić.

On je istakao da je Opština Ruma izdvojila oko 11 miliona dinara u rekonstrukciju i adaptaciju prostora, koji je na lep način uređen i spreman da prihvati 60-oro dece.

“Zaposlili smo sedam novih ljudi, četiri vaspitača kojima je ovo prvo zaposlenje. uz tehničko osoblje, spremačicu, servirku i kuvaricu. Dali smo priliku ljudima da rade, a sa druge strane rešili smo problem boravka dece u vrtićima iz Putinaca, Donjih Petrovaca i Žarkovca. Do sada su roditelji morali da putuju u Rumu ili uopšte nisu mogli da upišu svoju decu”, rekao je Mančić i dodao da je vrlo brzo predviđeno otvaranje još dva nova objekta u Rumi i Platičevu.

“Planiramo 22. oktobra otvaranje objekta u Rumi koji će da zbrine 90-oro dece, a 12. novembra planiramo otvaranje vrtića u Platičevu za 60-80 dece i to je nešto što će značajno anulirati listu čekanja, na kojoj se po informacijama koje imam nalazi oko 140 dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here