Naslovna Srem Sremska Mitrovica DECA I ŽANDARMERIJA: Pokazna vežba

DECA I ŽANDARMERIJA: Pokazna vežba

PODELI

Povodom obeležavanja dana grada, pripadnici odreda žandarmerije iz Novog Sada održali su javnu prezentaciju pokaznih vežbi, opreme, vozila i ljudstva na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici. Pokazna vežba je održana u okviru Novembarskih dana i povodom Dana grada.

Mitrovčani su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim principima delovanja i nadležnosti žandarmerije Srbije, ali i vide kako izgledaju brojne vežbe i treninzi, neophodni za održavanje kondicije, izdržljivost, snalažljivost, spremnost i rad pripadnika žandarmerije. U zavisnosti od uzrasta i uz nadzor odraslih, mališani su imali priliku i da se oprobaju u nekoj od vežbi (vožnji, spuštanju niz sajlu, oblačenju uniforme, korišćenju opreme i maskiranju).

Organizator manifestacije, grad Sremska Mitrovica, imao je za cilj da građane, a posebno decu i omladinu, upoznaju sa radom žandarmerije, svrhom postojanja i njenim značajem za sve njene državljane i uz to doprinese smanjenju straha od uniformi i uniformisanih lica kod najmlađih i podizanju svesti o tome u kojim slučajevima gradjani mogu da se obrate za pomoć pripadnicima žandarmerije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here