Naslovna Deca Dečak na kog je pala kapija van životne opasnosti, vanredni nadzor u...

Dečak na kog je pala kapija van životne opasnosti, vanredni nadzor u školama

PODELI
Foto: nsuzivo

Šestogodišnji dečak B. V. na koga je juče pala ograda u dvorištu Osnovne škole “Duško Radović“ na Klisi, danas je stabilnog zdravstvenog stanja i van životne opasnosti.

“Danas sam bila u poseti dečaku, u Dečjoj bolnici i on je stabilno i van životne opasnosti. U školi je danas prosvetna inspekcija, koja utvrđuje okolnosti i činjenice u vezi sa jučerašnjim incidentom. Ono što mogu reći, jeste da je škola juče, nakon incidenta, uradila sve po propisima, obavestila roditelje, nadležne organe, a stalno sam na vezi sa bolnicom, gde dečak leži“, kaže direktorka Osnovne škole “Duško Radović“, na Klisi Slavoljupka Mihajlović.

Gradska uprava za obrazovanje juče je naložila vanredan inspekcijski nadzor, odnosno pregled svih osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu, a član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić rekao je da će on lično zahtevati da se utvrdi u kakvom je stanju mobilijar u svim školama. Takođe, insistiraće se i na utvrđivanju odgovornosti škole na Klisi i direktorke, a u vezi sa konkretnim incidentom koji se juče dogodio.

Roditelji đaka koji idu u Osnovnu školu “Duško Radović“ na Klisi, kažu da je jučerašnji incident samo poslednji u nizu, “te da ta škola ima pregršt nagomilanih problema od ranije, a jedan od njih je proces segregacije, koji se ne sprovodi na pravi način“.

S druge strane direktorka Mihajlović kaže da su to “sve dezinformacije, odnosno da nisu dobro prenete“, ali nije bila u mogućnosti da preciznije objasni ove navode, jer je bila sa inspektorima u školi.

Roditelji, koji nisu želeli da govore imenom i prezimenom, kažu i da su juče, nakon incidenta, ustanovili da kapija, koja je pala na dečaka, nema graničnik, te navode da bi i to trebalo ispitati i ustanoviti da li je to bio uzrok pada ograde. Neophodno je, kažu, utvrditi tehničku ispravnost ograde, kao i to ko je potpisao tehničku ispravnost.

Juče, u prepodnevnim satima, na šestogodišnjeg dečaka B. V. pala je ograda u dvorištu škole na Klisi, od koje je zadobio teške povrede glave i bio u životnoj opasnosti. Prema rečima direktorke škole, incident se dogodio nakon što su dečaku B. V. završeni časovi.

“Posle časova, on i još nekoliko učenika guralo se u blizini ograde, nakon čega je ona pala i povredila dečaka“, kazala je direktorka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here