Naslovna Srem Pećinci Decembar u znaku mladih u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra

Decembar u znaku mladih u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra

PODELI
Foto: pecinci.org

PEĆINCI – „Sajam kulture mladih na selu“ koji se ove godine realizuje po četvrti put u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Pećinci održaće se od 3. do 24. decembra. Ljubitelji književnosti, muzike, pozorišta, arheologije i filma biće u prilici da uživaju u promociji zbirke priča za decu, koncertima instrumentalne i duhovne muzike, monodrami i arheološkom filmu.

„Sajam kulture mladih na selu“ svečano će biti otvoren u petak 3. decembra sa početkom u 12.00 časova u holu pećinačkog Kulturnog centra gde će biti održana promocija zbirke priča za decu pod nazivom „Gde se krije Tucko Kalamucko“ čiji je autor jedanaestogodišnji Jovan Stajčić iz Kupinova, a događaj se organizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom u Pećincima i Osnovnom školom „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima.

Sledećeg petka, 10. decembra u sali Kulturnog centra održaće se Revija muzičkih talenata pod nazivom „Muzikom do zvezda“ u okviru koje će nastupiti polaznici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje i vanredni učenici Muzičke škole „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici zajedno sa učenicima izdvojenog odeljenja u Pećincima rumske Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ koji će se predstaviti na klaviru, harmonici, tamburi i gitari.

U petak 17. decembra ljubitelji pozorišta biće u prilici da na sceni Kulturnog centra premijerno pogledaju kamernu monodramu pod nazivom „Anin petnaesti rođendan“ rađenu prema zapisima iz „Dnevnika Ane Frank“ u kojoj igra glumica Teodora Kušić iz Stare Pazove, a režiju potpisuje Slobodan Stanković iz Pećinaca, student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Svečano zatvaranje festivala planirano je za petak 24. decembar kada će premijerno biti prikazan arheološki film pod nazivom „Tvrđava Kupinik – 500 godina posle“ rađen u produkciji novoosnovanog Muzeja „Kupinik“ koji funkcioniše pri Kulturnom centru, a gosti završne večeri biće članovi Hora „Krančević“ koji funkcioniše pri Muzičkoj školi „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici.

Ovogodišnji festival realizuje se u smanjenom obimu zbog situacije izazvane koronavirusom uz poštovanje epidemioloških mera, te usled toga organizator zadržava pravo izmene programa, dok će događaji biti emitovani onlajn putem zvaničnog Jutjub kanala Kulturnog centra Pećinci.

Ulaz za sve događaje je besplatan, a prilikom posete događajima obavezne su zaštitne maske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here