Naslovna Kultura Dečica iz Pećinaca “Vremeplovom” na “put oko sveta”

Dečica iz Pećinaca “Vremeplovom” na “put oko sveta”

PODELI

Na ovogodišnjem 26. međunarodnom Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, nastupili su i članovi Dramske sekcije pećinačkog Kulturnog centra sa predstavom “Vremeplov”, koja je predstavljala opštinu Pećinci na 61. Festivalu scenskog stvaralaštva dece Vojvodine „Majski susreti“ u Temerinu.

Tema ovogodišnjeg međunarodnog festivala u Kotoru bila je “Put oko sveta”, a kako nam je rekla Dragana Knežević rediteljka i scenaristkinja Vremeplova, predstava je u potpunosti odgovorila ovogodišnjoj temi festivala.

“Pričom i putovanjem kroz vreme želeli smo da animiramo i emotivno dotaknemo gledaoce, posebno one najmlađe. Želeli smo da pokažemo da je dečja mašta najlepša igračka, da skrenemo temu sa mobilnih telefona i pokažemo da nisu neophodni za lepo i zabavno druženje. Naravno, ono što je najvažnije je da su naša deca su bila u prilici da nastupe na ovom prestižnom festivalu, a posebno smo zahvalni opštini Pećinci koja nam je omogućila da otputujemo i steknemo puno novih iskustava vezanih za dečje dramsko stvaralaštvo” – rekla je Knežević.

Na Kotorskom festivalu pozorišta za decu nastupilo je 1500 učesnika iz 29 zemalja sa ukupno 250 pratećih programa, a u pećinačkoj predstavi “Vremeplov” je nastupilo šesnaestoro dece uzrasta od drugog do osmog razreda osnovne škole, dok su u glavnim ulogama bili tinejdžeri Marija Radulović i Milan Čikić.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here