Naslovna Dogadjaj Dečija oaza u centru Vognja – Participativno budžetiranje

Dečija oaza u centru Vognja – Participativno budžetiranje

Foto: Opština Ruma

Uređeni park u centru Vognja pravi je kutak za druženje, rekreaciju i razonodu pre svega onih najmlađih, ali i svih drugih stanovnika ovog mesta. Opština Ruma je kroz projekat “Participativno budžetiranje” obezbedila sredstva za uređenje voganjskog parka, stvorivši bezbednije i sigurnije okruženje za najmlađe stanovnike sela.

Dečiju oazu u centru sela danas je obišao predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, poručivši da svako selo, zaslužuje da ima ovakav uređen kutak gde deca mogu sa svojim roditeljima da dođu i da se bezbrižno igraju i zabavljaju.

“Pokazali smo još jednom da ispunjavamo volju građana s obzirom da je ovo bila želja Voganjaca. Zbog raznih okolnosti, ulaska u zimski period, pa problema sa izvođačem, projekat nije realizovan kada je prvobitno planiran. Međutim, nikad nije kasno, ovaj park u centru Vognja privlači veliki broj dece koja su vidim srećna, zadovoljna i razdragana. Zadovoljni smo i mi i Savet MZ što je posao kvalitetno odrađen, počevši od mobilijara, staza, behatona, rasvete, zelenila u vidu čempresa koji su posađeni, zaštitne ograde, pa i do samih zelenih površina gde je posejana trava, koja će tek nići. Verujem da će ovo biti omiljeno mesto voganjskim mališanima i da će ovde uživati bezbrižno”, kazao je Mančić.

Uređenje parka omogućilo je i veću bezvednost na igralištu, a kako igralište ne bi bilo tik uz kolovoz duž Bakićeve ulice prokopan je i zaštitni kanal, napominje Jovan Matić, član Saveza MZ Voganj.

“Voganj ima 1600 stanovnika, ima dosta dece i ovo je nešto što će ih mnogo obradovati. Centar sela je stvarno lepo urađen, sada bi trebalo odraditi pešačke staze da bi centar bio kompletiran. Pričali smo sa predsednikom o tome i to će se odraditi”, kazao je Matić.

Opština Ruma je za uređenje parka u Vognju izdvojila blizu dva miliona dinara, a u okviru Participativnog budžetiranje slede i novi radovi na izgradnji i uređenju dečijih igrališta na više lokacija u gradskim i seoskim mesnim zajednicima.

“Sledimo želje i zahteve naših građana. Imamo iste interese, a to je da što više ovakvih prostora opremimo upravo za decu koju želimo da izvučemo iz zatvorenog prostora, kojima želimo da pružimo neko zdravo odrastanje u ovakvim sredinama. Što se tiče krupnijih projekata za sada sve ide po planu. Tender za izgradnju nove kotlarnice u naselju “Solidarnost” je raspisan, baš kao i za rekonstrukciju ulica 15. maj i 15. avgust. Samo ta dva kapitalna projekta vredna su 440 miliona dinara. Polako pripremamo realizaciju projekata iz poslednjeg ciklusa “Participativnog budžetiranja”, tako da ove godine u našoj opštini će se kao i prethodnih raditi punom parom”, ocenio je Mančić.

IZVOROpština Ruma
Prethodna vestDve pobede Srem Basketa
Sledeća vestZvonko Bogdan i Veliki tamburaški orkestar RTV

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here