Naslovna Deca Dečje kulturno leto u svim naseljima opštine tokom jula

Dečje kulturno leto u svim naseljima opštine tokom jula


Kulturni centar Pećinci, pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, organizuje Dečje kulturno leto od 1. do 31. jula ove godine u svim naseljima pećinačke opštine. Tokom mesec dana najmlađi u svih 15 naselja svakog četvrtka, petka i subote, od 19 časova, biće u prilici da uživaju u dečjim predstavama na otvorenom.

Najmlađi će biti u prilici da pogledaju dve predstave rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra. U pitanju su interaktivne predstave za decu pod nazivom „Devojčica sa crvenim kačketom“ i „Dečak koji nije hteo da odraste“, rađene po motivima bajki “Crvenkapa” i “Petar Pan”.

Direktor Kulturnog centra Pećinci Jovan Devrnja pozvao je sve mališane da predstojeće tople dane tokom jula provedu na kreativan i zabavan način:

“Ove godine akcenat smo stavili na najmlađe sa ciljem da kulturne sadržaje učinimo dostupnim svakom detetu u našoj opštini. S obzirom da smo se u prethodnom periodu suočili sa pandemijom izazvanom korona virusom, te smo kulturne programe organizovali onlajn putem našeg zvaničnog JuTjub kanala, željni smo druženja sa publikom, a pogotovo sa najmlađima za koje smo pripremili i prigodne poklone. Inače, Dečje kulturno leto je uvodna manifestacija za Pećinačko kulturno leto koje je planirano tokom druge polovine avgusta.” – istakao je Devrnja.

Predstave će se održavati na otvorenim prostorima, odnosno na platoima u samom centru naselja, parkovima ili u dvorištima škola, a ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni predstave će biti izvedene u salama domova kulture. Dečije kulturno leto se realizuje u partnerstvu sa obrazovnim instituacijama i mesnim zajednicama.

Prethodna vestDanas otvaranje izložbe gitara u pećinačkom Kulturnom centru
Sledeća vestNove medalje za Kik boks klub “Ru09”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here