Naslovna Srem Pećinci Dečki Dom kulture dobija novi sjaj

Dečki Dom kulture dobija novi sjaj

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Meštani Deča preko dvadeset godina nemaju prostor u kojem se održavaju kulturna dešavanja, a kulturno-umetnička društva koncerte održavaju u susednim mestima. Oko 350 kvadratnih metara prostora ovog objekta u centru naselja propadalo je naočigled meštana.

U toku izvođenje prve faze radova na rekonstrukciji zgrade Doma kulture – spoljašnje i unutrašnje malterisanje, kao i postavljanje nove elektroinstalacije. Radovi su započetu u decembru kada je zamenjena PVC stolarija, a današnji nastavak radova jasan je pokazatelj da posao da obećano ispunjavamo istakao je predsednik opštine Pećinci Željko Trbojević.

“Tokom decembra smo započeli novi investicioni ciklus u našoj opštini, u okviru kojeg smo pokrenuli 34 infrastrukturna projekta i sa tim poslom se ne sme stati. Trudimo se da održimo obećanje koje smo dali meštanima Deča i da uradimo rekonstrukciju Doma kulture. Nadam se da ćemo u vrlo kratkom periodu završiti radove i privesti nameni ovaj objekat, a samim tim omogućiti našim sugrađanima da sva sportska i kulturna dešavanja obavljaju u svom mestu. Ovo je veoma vredan projekat a sredstva u iznosu od oko 2,5 miliona smo obezbedili zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama“ – rekao je Trbović.

Foto: Opština Pećinci

Ovo je samo početak radova u ovom naselju. Kako navode nadležni, u planu da se zajedno sa crkvom i donatorima obnovi toranj na dečkoj crkvi koji je srušen još u Drugom svetskom ratu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here