Naslovna Kultura Dela Dragoljuba Trindića u pećinačkom KC

Dela Dragoljuba Trindića u pećinačkom KC

PODELI
Foto: Hooloovoo

Nakon još jednog uspeha na Smotri likovnih stvaralaca amatera Srema u Inđiji, naš poznati umetnik Dragoljub Trindić je na poziv Kulturnog centra Pećinci izložio svoje umetničke radove u holu ove kulturne ustanove.

Kako nam je rekla Branislava Trifunović stručni saradnik u Kulturnom centru, povod za postavku je bio upravo plasman na Pokrajinsku smotru, a među izloženim slikama posetioci su u prilici da pogledaju i nagrađenu sliku „To svako od nas može biti“ koja govori pre svega o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

„U holu Kulturnog centra izloženo je 17 slika i mogu da se vide svaki dan sve do kraja novembra. U pitanju su različiti opusi nastali u različitom vremenskom periodu koje pokrivaju brojne teme i brojne stilove slikanja. Kao što se može videti, umetnik se uspešno ostvario kako u poentalizmu i realizmu, tako i u nekoj vrsti neoekspresionizma. Njegov kolorit je izuzetno bogat i to je odlika njegove lične umetničke poetike. Takođe, brojne su i teme i sadržaji, tako da za svakog postoji neka slika koja će mu posebno privući pažnju. Tokom ove izložbe pokušaćemo da privučemo pre svega mlade, da dođu i upoznaju se sa osnovama slikarstva, a ujedno i da vide koliko jedan slikar amater sopstvenim zalaganjem i radom na sebi može da postigne i daleko da stigne“ – izjavila je Trifunović.

Dragoljub Trindić iz Karlovčića već godinama predstavlja opštinu Pećinci na Zonskim i Pokrajinskim smotrama likovnih stvaralaca Srema i Vojvodine, nosilac je brojnih nagrada, a samostalno izlaže od 2000. godine. Na međunarodnoj sceni pojavio se 2013. godine prvo u Bergamu u Italiji, iste godine i u Los Anđelesu u SAD, a u maju ove godine posetioci širom sveta bili su u prilici da se upoznaju sa njegovim radom putem virtuelne izložbe koju je organizovala Njujorška galerija Artios.

Na Pokrajinskoj smotri likovnih umetnika amatera Vojvodine 15. novembra u Bačkoj Palanci, našu opštinu predstavljaće slika Dragoljuba Trindića „To svako od nas može biti“, kao i slika „Beznađe“ mlade autorke Ivane Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here