Naslovna Srem Pećinci Delegacija Baden-Virtemberga u Šimanovcima

Delegacija Baden-Virtemberga u Šimanovcima

PODELI

Delegacija nemačke pokrajine Baden-Virtemberg posetila je u utorak fabriku kompanije Boš u Šimanovcima. U delegaciji je pored predsednika Vlade ove pokrajine Vinfrida Krečmana, bilo i stotinak predstavnika najznačajnijih kompanija Baden-Virtemberga, kao i predstavnika kulture i parlamenta te pokrajine.

Sastanku koji je tom prilikom održan u prostorijama kompanije Boš prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman i predstavnici pećinačke lokalne samouprave – predsednik opštine mr Željko Trbović i njegov zamenik Zoran Vojkić.

Sa uspesima kompanije Boš goste su upoznali Klaus Peter Foke, predsednik kompanije Robert Boš AG i Peter Rihter, menadžer Bošove fabrike u Šimanovcima, a u kulturno-umetničkom delu programa nastupio je Ansambl narodnih pesama i igara Srbije „Kolo“. Nakon sastanka predstavnici Boša i Baden-Virtemberga, nemački ambasador i predsednik pećinačke opštine zasadili su drvo mira u fabričkom dvorištu.

Predsednik Trbović kaže da mu je čast što je imao priliku da prisustvuje poseti ovako značajne delegacije.

„Tokom posete rukovodstvo Boša je vrlo pozitivno ocenilo saradnju sa pećinačkom lokalnom samoupravom i ja se nadam da će to biti dobra preporuka privrednicima iz Baden-Virtemberga da i sami investiraju u našu opštinu“ – rekao je Trbov

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here