Naslovna Srem Inđija Delegacija opštine Inđija u poseti Kini

Delegacija opštine Inđija u poseti Kini

PODELI

U okviru posete delegacije opštine Inđija Kini održan je sastanak sa Privrednom komorom grada Tjanđin koja u svojoj organizaciji okuplja nekoliko hiljada privrednika.

Predsednik Komore Henri Ju predstavio je glavne izvozne potencijale i zainteresovanost za proširenje na evropsko tržište. Takođe, napomenuo je da u okviru projekta „Pojas i put“ Srbija predstavlja značajnu destinaciju za dolazak kineskih investicija u Evropu.
Zahvalivši se na prijateljskom dočeku, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak predstavio je Inđiju kao najbolju lokaciju za investiranje kao i pogodnosti koje se nude zainteresovanim privrednicima. Kao prilog tome, Gak je istakao da je u poslednje dve godine u Inđiju stiglo deset novih investitora čime se retko ko može pohvaliti u regionu.

Tokom razgovora predloženi su konkretni koraci ka uspostavljanju saradnje između inđijskih i privrednika iz Tjanđina. U narednom periodu očekuje se dolazak velike kineske privredne delegacije koja će imati mogućnost da se upozna sa svim prednostima ulaganja u Inđiju, ali i Srbiju.
Koliko je saradnja između Srbije i Kine važna pokazuje podatak da je robna razmena u prethodnoj godini porasla za 227% u odnosu na 2017. godinu, a za ovu godinu se predviđa nastavak ove tendencije.
Inđiji je zato ovo prilika da privuče kineske gigante i tako značajno podigne stepen ekonomske razvijenosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here