Naslovna Intervju Denis Murić o ulozi fudbalera u filmu Zlatni dečko

Denis Murić o ulozi fudbalera u filmu Zlatni dečko

PODELI
Foto: ATA images

Denis Murić počeo je da glumi sa 13 godina i osvojio je srca publike s ostvarenjima “Enklava” i “Ničije dete”.

Danas mladom glumcu izlazi novi film “Zlatni dečko”, koji je rediteljski prvenac Ognjena Jankovića, frotmena Beogradskog sindikata. Priča nastala iz pera Vuka i Alekse Ršumovića, kao i samog reditelja, mnogo je više od filma o sportu. Ovo je nežna priča o Denisu Markoviću, koji prolazi put od lokalnog kluba do igrača koji dnevno zarađuje milione.

– Velika je odgovornost igrati glavnu ulogu. Osećam tremu pred premijeru – otkrio nam je Murić nakon konferencije za mediji i novinarske projekcije.

Ko je zlatni dečko? Ko stoji iza njega? Ko zarađuje od njega? Kako izgleda transfer igrača? Ko njega voli, a kome je koristan? Koga on voli, a ko samo želi da bude žena fudbalera? – sve to čini priču o mladom talentovanom fudbaleru, problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, prevashodno zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa. Na ta pitanja dobićemo odgovore u filmu.

Spremao sam se godinu dana za ulogu. Radili smo na tekstu, a trenirao sam s fudbalerima šest meseci. Nije bilo lako, ali mi je prijao zdrav život – objasnio je glumac.

Surov svet profesionalnog sportiste dočarali su, pored njega, i Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Petar Strugar, Alisa Radaković, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Tihomir Stanić, Vladimir Kovačević, Strahinja Blažić i drugi.

Scenario je pun mesa. Nije bilo potrebe da ga menjam. Samo smo pratili putokaz. Kroz celu ulogu sam se povezao s tim Denisom. Od fudbala, koji sam trenirao, pa do nekih situaciju u životu. Imao sam osećaj, kad sam prvi put čitao tekst, da je ovo moja uloga. Njegov karakter mi je sličan. Uvek sam imao nešto da kažem. Bio sam drugačiji i kao crna ovca – istakao je Murić.

Denis je odrastao na Kosovu, prvo u Zvečanu, a posle u Kosovskoj Mitrovici. Glumu je upisao na nagovor Anice Dobre, čija ćerka Mina Softić ga je spremala za prijemni. Danas kaže da ne zna kako se vodi jedna glumačka karijera.

Nisam ja stručnjak za marketing. Treba biti prav i čvrst. Moj lik u filmu pokušava da gradi karijeru na dobar način za sebe – kazao je Murić. U muškoj priči dva ženska lika igraju Jovana Gavrilović i Alisa Radaković.

– Ne volim da gledam sebe. Jedva sam pogledao svaki svoj film. Neobičan je osećaj. Ne pratim film nego samo sebi tražim manu – zaključio je glumac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here