Naslovna Srem Pećinci „Đeram“ prvi put održan u Ogaru

„Đeram“ prvi put održan u Ogaru

Foto: Opština Pećinci

Proteklog vikenda Društvo za negovanje narodne tradicije „Kupinik“ iz Kupinova organizovalo je u Ogaru koncert u okviru međunarodne manifestacije „Đeram“, na kojem su, pored domaćina, nastupili dečji ansambli još pet kulturno-umetničkih društava – KC “Kuzmin”, KUD “Jedinstvo” iz Maradika, KUD “Vez” iz Teslića (BiH), KUD “Miloje Beljinac” iz Skele i Folklorno društvo “Izvor Donji Tovarnik”.

Mladi folkloraši su pre koncerta prodefilovali ulicama Ogara, a kako već tradicija nalaže, na centru su odigrali veliko kolo u koje su bili pozvani i posetioci manifestacije, navodi se u saopštenju Opštine Pećinci.

Predsednik DNNT „Kupinik“ Milan Zujić kaže da je izuzetno zadovoljan kvalitetom igre i gostiju i svog ansambla, tim pre što je to umeće prikazano u Ogaru, koji do sada nije imao priliku da bude domaćin ovakvoj manifestaciji.

„Ono što je meni kao domaćinu najvažnije, to je da su gosti zadovoljni organizacijom, jer su nam gosti na prvom mestu. Vreme nas je poslužilo, pa su nastupi kulturno-umetničkih društava održani na otvorenom, što je koncertu dalo posebnu draž. Čast mi je i što je predsednik opštine, gospodin Siniša Đokić, našao vremena da nam se pridruži i što nam je ponudio da ponovo nastupimo u Ogaru. Sve to samo za sebe govori o kvalitetu prikazane igre“ – rekao je Zujić.

Neće biti vremena za spavanje na lovorikama, jer je sledeći nastup Kupinika zakazan već za dve nedelje u Ušću, u opštini Obrenovac.

Podršku u organizaciji manifestacije pružili su Mesna zajednica Ogar i Kulturni centar Pećinci.

IZVORSremske vesti
Prethodna vestRuma: Prvi rebalans doneo 635 miliona dinara više u opštinsku kasu
Sledeća vestKiša i grmljavina u celoj Srbiji, neke delove pogodio i grad

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here