Naslovna Srem Inđija „Derviš i smrt“ na velikoj sceni Kulturnog centra Inđija

„Derviš i smrt“ na velikoj sceni Kulturnog centra Inđija

PODELI

Predstava „Derviš i smrt“ reditelja Slobodana Ćustića odigraće se u inđijskom Kulturnom centru u subotu, 14 aprila, sa početkom u 20 časova. U duodrami uloge tumače Slobodan Ćustić(Ahmed Nurudin) i Miloš Lazić(Bećir).

„Derviš i smrt” Meše Selimovića, jednog od najpoznatijih pisaca naše književnosti, je roman jednog lika – od početka do kraja je priča o Ahmedu Nurudinu koji ispituje svoj životopis, što ga je dovelo do poraznog saznanja da je život prošao uzalud.

„U Mešinom romanu „Derviš i smrt“ pronašao sam snažan prikaz čovekove najveće muke – sumnje. Osnovni motiv nastajanja ove predstave je moja duboka fascinacija neponovljivim načinom kako to radi. Njegova izjava u romanu „Ja nemam dva srca, jedno za ljubav, drugo za mržnju“ je nešto najhrabrije, najčasnije i najveličanstvenije što može reći jedan čovek“, rekao je o svom rediteljskom i glumačkom radu Slobodan Ćustić, koji potpisuje i adaptaciju, kao i scenografiju ove duodrame.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra svakog dana od 18 do 20 časova po ceni od 800 dinara, dok je za đake Kulturni centar obezbedio popust 50 odsto(400 dinara), jer se radi o obaveznoj školskoj lektiri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here