Naslovna Hronika Detalji likvidacije u Vrdniku: Namamljen, pa isporučen ubici

Detalji likvidacije u Vrdniku: Namamljen, pa isporučen ubici

PODELI

Danijela Đilasović, supruga ubijenog, i Zoran Dimić u pritvoru zbog zločina

NA zahtev Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, sud je odredio pritvor do 30 dana Zoranu Dimiću (52) iz Subotice i Danijeli Đilasović (43) iz Beograda, zbog krivičnog dela teško ubistvo i saučesništvo u ubistvu Nemanje Grčića (37) iz Beograda. Policija sumnja da je Danijela, koja sa Grčićem ima dvoje dece, već duži vremenski period planirala njegovu likvidaciju. To je navodno i realizovala, u četvrtak u privatnom apartmanu u Vrdniku, gde su nevenčani supružnici boravili dva dana.

– Nejasno je još da li je Danijela zloupotrebljena u likvidaciji supruga, ili je ona htela da se prikrije iza kriminalnog miljea, koji je već pretio Nemanji – rekao nam je izvor iz MUP.

Grčić, koji se dovodio u vezu sa grupom Alena Kurine, navodnog vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini, skrivao se tri meseca po Poljskoj. Prema rečima našeg izvora iz MUP, on je znao da je na meti jedne novosadske kriminalne grupe.

– Danijela ga je pozvala tvrdeći da je našla skrovito mesto, dalje od grada. Rekla mu je da neće biti primećen i da je tu bezbedan. Na sve to on je prelomio i odlučio da se vrati u Srbiju i vidi sa njom – priča izvor “Novosti” iz istrage. – Dok nije pozvala supruga da se vide, Danijela je već nekoliko puta boravila u tim apartmanima, često sa troje dece, ali je bila i sa ubicom.

Privatni smeštaj izolovan od puta, delovao je kao “idealno mesto” da se počini zločin.

– Subotičanin koji izdržava zatvorsku kaznu u poluotvorenoj ustanovi, dobio je vikend-otpust zbog uskršnjih praznika, što se poklopilo i sa Grčićevim povratkom u zemlju. Ona mu je javila u kojoj će kolibi biti, i ostavila je odškrinuta vrata. Dok je Grčić ležao na krevetu, Zoran je upao u sobu, i porvali su se. Nakon toga je usledio pucanj iz pištolja sa prigušivačem – govori naš sagovornik.

ORUŽJE

NAKON likvidacije Grčića, pištolj marke “češka zbrojovka 9” mm sa prigušivačem, pronađen je na stotinak metara od privatnih apartmana. Ubica je pokušao da ga se otarasi, tako što ga je bacio bez šaržera.

Danijelu su priveli na razgovor kao jedinog svedoka zločina. Tokom ispitivanja, ona je često menjala iskaz, čak i napadača nije precizno mogla da opiše, što je izazvalo sumnju kod policije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here