Naslovna Hronika Detalji tragedije kod manastira Kuveždin – Vatrogasci sprečili da se požar proširi...

Detalji tragedije kod manastira Kuveždin – Vatrogasci sprečili da se požar proširi ka manastiru!

PODELI
Foto: Pixabay

Muškarac Dragomir P. (64) iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak oko 14:30 časova, u blizini manastira Kuveždin, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira.

Kako pišu beogradske Večernje Novosti, ćerka nastradalog Dragomira na lečenju je u manastiru, pa je on često pomagao monasima.

-Taj dan oni su krčili šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastrada, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost izgubio život, priča izvor Novosti iz policije.

Vatrogasne jedinice iz Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here