Naslovna Hronika Detalji tragedije kod Šašinaca: Devojčica (4) na respiratoru posle požara, majka puštena...

Detalji tragedije kod Šašinaca: Devojčica (4) na respiratoru posle požara, majka puštena iz bolnice


Istraga o ovoj tragediji još nije završena, a prema nezvaničnim informacijama, vatru je izazvala sveća koju su koristili jer nisu imali električnu energiju

Samohrana majka B. J. (28) i njene dve ćerke stare 5 i 9 godina puštene su u nedelju iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, u kojoj su bile hospitalizovane posle požara koji je izbio u subotu u ranim jutarnjim satima u porodičnoj kući u Šašincima.

U strašnoj porodičnoj tragediji ove romske porodice, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, ugušila se od dima sedmogodišnja devojčica Lj. J., dok je najmlađa devojčica stara 4 godine smeštena u Institut za majku u dete u Beogradu i ona je i dalje životno ugrožena.

Mala trošna kuća u kojoj je živela majka sa četvoro dece, nakon vatrene stihije postala je zgarište. Iz bolnice sa dve devojčice od pet i devet godina, Beba je došla kod svoje majke Slavice, gde će ubuduće boraviti dok ne sredi svoj krov nad glavom.

Narednih dana njoj će biti dostavljeni paketi pomoći u hrani, garderobi, a Grad će snositi i troškove sahrane – kaže gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, dodajući da će ona obići ovu porodicu.

– Mi smo spremni da joj pomognemo u svakom smislu, pa čak i da joj i neki stan obezbedimo i opremimo.

Telo devojčice biće poslato na obdukciju

Telo sedmogodišnje devojčice će biti poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, a posle toga, kada bude utvrđen tačan uzrok smrti, zakazaće se datum sahrane. Lepe i ohrabrujuće vesti nema ni iz Instituta za majku i dete, gde je zbrinuta najmlađa devojčica od 4 godine. Ona je priključena na respirator i lekari joj se i dalje bore za život.

Istraga o ovoj tragediji još nije završena, a prema nezvaničnim informacijama, vatru je izazvala sveća koju su koristili jer nisu imali električnu energiju. Porodica je živela u neuslovnoj kući na početku naselja iz pravca Sremske Mitrovice.

Njen brat Željko koji je te večeri noćio kod njih, iz gustog dima i vatre izvukao je tri sestričine koje su spavale. Sedmogodišnja LJ. J. kada je videla da kuća gori, uplašila se i umesto da izađe napolje, otišla je u drugu sobu, gde se onesvestila i tu, nažalost, nastradala.

IZVORtelegraf
Prethodna vestZa gotovo celu Srbiju narandžasti meteoalaram
Sledeća vestU Šidu vakcinisano 10.000 osoba, uručen i “simboličan poklon”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here