Naslovna Sport Devet medalja za savate boksere na Prvenstvu Srbije

Devet medalja za savate boksere na Prvenstvu Srbije

PODELI

Članovi Savate boks kluba “Ruma” su na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i seniore, koje je u nedelju, 18. aprila, održano u Obrenovcu osvojili po tri zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Marko Vidaković senior -85kg, Strahinja Jocković kadet -39kg i Radovan Bogosavljević kadet +75kg. Srebrne medalje osvojili su: Aleksandar Dikić senior +85kg, Nemanja Grbić kadet -52kg i Sergej Miličević kadet -65kg. Bronzane medalje osvojili su: Darko Grujić senior -80kg, Damjan Marković senior -70kg i Petar Jovanović kadet -56kg.

Kako je ovo bilo ujedno izborno takmičenje za Evropsko prvenstvo u asu savateu za seniore, koje će se održati u belgijskom Lovervalu, u novembru mesecu, naš takmičar Marko Vidaković ostvario je plasman u reprezentaciju Srbije za ovo veliko međunarodno takmičenje. On je četvrti takmičar SBK “Ruma” koji se će nastupiti za reprezentaciju Srbije na predstojećim najvećim takmičenjima. Podsetimo, senior Damjan Marković će u julu našu zemlju predstavljati na Svetskom prvenstvu u kombat savateu u Austriji, a juniorke Anastasija Ikonić i Jovana Teodorović će nastupiti na Svetskom prvenstvu za juniore u asu savateu, koje će se održati kod nas u Sportskom centru “Ruma” od 1. do 3. jula 2021. godine.

“Ovo je veliki uspeh naših članova Savate boks kluba “Ruma” u ovoj godini i nadamo se da će naši sportisti osvojite medalje i na ovim međunarodnim takmičenjima”, izjavio je trener Rumljana Miodrag Rakić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here