Naslovna Srbija Devojčica iz Stare Pazove predstavljaće Srbiju u Čikagu.NEDOSTAJE JOJ SAMO LAPTOP

Devojčica iz Stare Pazove predstavljaće Srbiju u Čikagu.NEDOSTAJE JOJ SAMO LAPTOP

PODELI

TINEJDžERKA Ljubica Ognjenović (15) iz Stare Pazove predstavljaće Srbiju na samitu “Globalno liderstvo mladih ambasadora”, koji se od 20. do 27. jula održava u Čikagu! Ona će biti jedina učesnica sa Balkana na ovoj manifestaciji, među 25 momaka i devojaka uzrasta od 14 do 16 godina iz celog sveta. Međutim, jedina prepreka ka putu na koji će uskoro krenuti je nedostatak laptopa, koji joj je neophodan za učešće na samitu, ali i za dalje obrazovanje.

Za konkurs, koji je organizovala američka ambasada u Beogradu, saznala je svega tri dana pre njegovog završetka. Uspela je da napiše pet različitih eseja na različite teme o liderstvu žena, što će biti glavna diskusija na samitu, i da zavredi odlazak u Čikago.

– Tamo ću ići sa mojom nastavnicom biologije. Uzbuđena sam zbog puta, jer nikada pre nisam išla van Evrope. Očekujem da steknem dragoceno iskustvo, naučim nešto novo, ali i ostvarim brojna prijateljstva – za “Novosti” priča Ljubica. – Cilj mi je da se svakodnevno usavršavam, i ovo je prava prilika za tako nešto.

Ova talentovana tinejdžerka završila je Osnovnu školu “Simeon Aranicki” u Staroj Pazovi ponevši Vukovu diplomu, a takođe je bila i đak generacije, i na mnogim takmičenjima odnosila prve nagrade. Za engleski jezik se zainteresovala još na početku školovanja, da bi ga kasnije usavršavala gledajući filmove bez prevoda i čitajući knjige.

Ljubica živi sa samohranom majkom Gordanom, koja radi u trgovini i ima niska primanja. Zbog prikazanog znanja u osnovnoj školi, ona je dobila stipendiju Internacionalne škole u Beogradu gde će nastaviti svoje obrazovanje, ali sredstva za ostale troškove mora da obezbedi sama. 

ŽIRO RAČUN

FONDACIJA humanosti Kompanije “Novosti” poziva sve dobre ljude da pomognu ovoj devojci i olakšaju joj dalje obrazovanje. Takođe, novčana sredstva se mogu uplatiti na žiro račun fondacije 205-5621-06, a u nastavku kolone potrebno je upisati 10005716259, Fond humanosti, Trg Nikole Pašića 7, Beograd. Da Ljubica nastavi da se uspešno školuje i ostvari svoj san i postane novinar.


 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here