Naslovna Deca Dezinfekcija dečijih igrališta i drugih javnih površina

Dezinfekcija dečijih igrališta i drugih javnih površina

PODELI

Dezinfekciju javnih površina u gradu JP “Komunalac” obavlja danas na više od 15 lokacija. Uz strogi centar grada, Gradsku pijacu, tržnicu, dom zdravlja, na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka i da se krene sa dezinfekcijom mobilijara u gradu, rekao je direktor JP “Komunalac” Dragan Panić.

“Počeli smo akciju od Velikog parka i igrališta Brodić Parkić, a zatim nastavljamo sa dezinfekcijom svih dečijih igrališta. Ukupno ih ima 15 na teritoriji grada Rume i mi ćemo to u toku narednih sat i po do dva završiti i prelazimo dalje na onaj svakodnevni posao, kako smo rekli, dezinfekciju ostalih površina”, rekao je Panić.

Sprovođenju mera dezinfekcije javnih površina prisustvovali su predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić. Direktor Panić je najavio da će se tretmani dezinfekcije proširiti i na nove površine.

“Mislim da ćemo proširiti dezinfekciju i na sportske terene, kao što su košarkaška igrališta i sve druge objekte na kojima se okupljaju deca i omladina. Što se tiče institucija, ustanova, škola, vrtića, taj posao obavljaju oni sami. Mi pomažemo u slučaju da neko od njih ne može da uradi nešto, kao što je bio slučaj sa dezinfekcijom Policijske stanice, ili dvorišta Turističke organizacije Opštine Ruma, gde ćemo delovati takođe”, napomenuo je Panić.

Tretmani dezinfekcije se obavljaju rastvorima na bazi hlora, koji nisu opasni za ljude i životinje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here