Naslovna Život Dinja za teške letnje vrućine i ubrzan rast kose

Dinja za teške letnje vrućine i ubrzan rast kose

PODELI
Foto: Healthifyme

Svi smo upoznati s ovim letnjem voćem, ali malo sa njegovim benefitima. Dinja je savršen prehrambeni izvor. 

Dinju čini visok sadržaj vode, što je čini hidrirajućom i rashlađujućom. Štaviše, za trudnice se preporučuje sok od dinje zbog visokog udela folata, koji pomaže u sprečavanju zadržavanja vode ukljanjanjem viška natrijuma iz organizma.

Ljudima sa visokim krvnim pritiskom se preporučuje dodavanje dinje u ishranu, jer je ovo voće bogato kalijumom koji pomaže u opuštanju krvnih sudova i tako doprinosi boljem protoku krvi.

Postoje studije koje su dokazale potencijalne koristi dinje za rast kose. Sadržaj vitamina A mogao bi da učini čuda za kosu, jer je poznat po stimulisanju stvaranja sebuma, koji predstavlja masan sekret lojnih žlezda koji pomažu u održavanju zdrave kose i kože glave.

Dinja sadrži tri snažna antioksidansa- beta-karoten, zeaksantin i lutein- koji su odlični za zdravlje očiju. Redovno konzumiranje ovog voća može pomoći da sprečite gubitak vida povezanog sa starenjem i podupire pravilno funkcionisanje oka. Upravo je beta-karoten ono što mu daje lepu boju.

Još jedna prednost dinje je što je dobra za kožu. Antioksidanti pomažu u uklanjanju nečistoća sa lica. Takođe, dinja je prepuna kolagena, koji održava tkiva čvrstim, istovremeno sprečavajući njeno isušivanje. S obzirom da sadrži i vitamin C, on će vam pomoći da koža ima prirodni sjaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here