Naslovna Dogadjaj Divoš kod Sremske Mitrovice uskoro dobija priključak na vodovod

Divoš kod Sremske Mitrovice uskoro dobija priključak na vodovod

PODELI

DIVOŠ – Počela je izgradnja distributivnog sistema za Divoš, što će meštanima tog sela u velikoj meri poboljšati kvalitet života. Problem nedovoljnih količina vode koje su dobijali iz lokalnog izvorišta konačno će biti rešen povezivanjem tog mesta na javni sistem vodosnabdevanja. Vrednost investicija je oko 20 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od sremskomitrovačkog “Vodovoda”.

Nova distributivna mreža za meštane Divoša, značiće mnogo, jer dosadašnji raspoloživi kapaciteti bunara nisu bili dovoljni za stabilno i kontinuirano snabdevanje vodom, naročito tokom letnjih meseci. Izgradnjom nove mreže na zadovoljstvo meštana Divoša, taj problem će biti rešen.

Polaganje distributivnog cevovoda u dužini od 2 km deo je radova koji očekuje radnike JKP “Vodovod”. U sklopu ovog posla neophodna je rekonstrukcija crpne stanice Čalma u kojoj će biti instaliran nov pumpin sistem i pripadajuća oprema.

Lokalna samouprava će i dalje nastaviti ulaganje u infrastrukturu Grada Sremska Mitrovica i njenih sela kao što je i spajanje Divoša na javni sistem vodsnabdevanja, zbog nedovoljne količine vode koje su dobijali iz lokalnog izvorišta.

Voda za piće se redovno kontroliše u akreditovanim zdravstvenim institucijama, pa će pored dovoljnih količina vode, meštani Divoša imati i sigurnost u pogledu njene zdravstvene ispravnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here