Naslovna Deca Do jeseni novi vrtić u Šimanovcima

Do jeseni novi vrtić u Šimanovcima

Foto: rtv

ŠIMANOVCI – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji objekta Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” u Šimanovcima u opštini Pećinci, investicije vredne 280 miliona dinara, poručivši da će novi vrtić biti otvoren na jesen.

“Šimanovci će dobiti novi moderan objekat koji će deci i osoblju ove predškolske ustanove obezbediti najkvalitetnije uslove za boravak, učenje i rad. Na taj način rešavamo višedecenijski problem imajući u vidu da su mališani iz ovog mesta do sada boravili u osnovnoj školi”, izjavio je Mirović.

On je istakao da se ova opština kao i ceo Srem razvijaju ubrzano.

“Pokrajinska vlada je u proteklom periodu uložila znatna sredstva u izgradnju i rekonstrukciju lokalnih saobraćajnica, kao i dela industrijske zone čime smo stvorili uslove za dolazak kompanija, kojih ima sve više, i očekujemo da se taj trend nastavi i u budućnosti zahvaljujući dobroj saradnji na svim nivoima vlasti”, kazao je Mirović.

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na ovoj značajnoj investiciji istakavši da je reč o objektu površine 1.700 kvadratnih metara, koji će moći da primi 300 mališana.

“Novi vrtić rešava dugogodišnji problem i sa završetkom ove investicije u potpunosti ćemo ukinuti liste čekanja, jer će sva deca sa teritorije naše opštine biti upisana u vrtić”, rekao je Đokić.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

IZVORrtv
Prethodna vestStanje na putevima: Pojačan saobraćaj na putevima ka Crnoj Gori i BiH
Sledeća vestSubotnje veče uz bajkere i rok muziku

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here