Naslovna Politika Do kraja godine usaglašavanje sporazuma o slobodnoj trgovini

Do kraja godine usaglašavanje sporazuma o slobodnoj trgovini

PODELI
Foto: Tanjug/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas, nakon razgovora sa egipatskim kolegom Abdelom Fatahom al Sisijem, da je od izuzetnog značaja da se do kraja godine usaglasi sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta.

“Ustanovili smo da je od uzuzetnog značaja da pokušamo da do kraja oktobra, ili početka novembra, a svakako do kraja godine, usaglasimo ugovor o slobodnoj trgovini”, rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa al Sisijem.

To znači da Srbija može, primera radi, da uvozi limun bez carina, a Egipat najkvalitetnije jabuke ili maline bez carinskih dažbina, ukazao je Vučić.

“To je onda ”vin-vin” situacija, dobijamo i jedni i drugi i mislim da ćemo, zahvaljujući volji predsednika al Sisija, na najbliži mogući način to i da rešimo”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je napomenuo da će biti ustanovljena dobra saradnja, odnosno da će Srbija Egiptu prodavati žito, pšenicu, za koju je Srbija nedavno dobila sertifikat, dodajući da se očekuje da uskoro dobijemo sertifikat i za jabuke, kao i za goveđe meso.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here