Naslovna Srem Sremska Mitrovica DOBRE VESTI IZ SREMSKE MITROVICE: Ukinuta vanredna situacija

DOBRE VESTI IZ SREMSKE MITROVICE: Ukinuta vanredna situacija

PODELI

NA TERITORIJI grada Sremska Mitrovica danas je ukinuta vanredna situacija prethodno proglašena zbog epidemije korona virusa.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović tim povodom rekla je da se vanredna situacija ukida jer su prestali razlozi njenog proglašenja, te da je odluka bila na snazi od 2. novembra prošle godine.

– Važno je da napomenemo da je virus i dalje aktivan. Štab će i dalje zasedati, građanstvo će dobijati informacije – kazala je ističući da je aktivnost virusa na niskom nivou.

Prema podacima koje je iznela prim. dr Nada Zec Petković, direktorka Zavoda za javno zdravlje, trend pada broja zaraženih beleži se kontinuirano.

– Trenutno se na celoj teritoriji okruga Srema registruje 119 aktivnih slučajeva, od tog broja u Sremskoj Mitrovici 59, u Staroj Pazovi 14, u Rumi 10, u Inđiji 22 lica, u Irigu 2, Šidu 6, Pećincima 6 – prenosi medij.

Načelnik Opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica dr Adil Elhag izneo je podatke o vakcinaciji.

– Zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji grada i pripadajućih sela vakcinisano je 32.309 lica, odnosno 52,3 %, a drugu dozu je primilo 27.476, odnosno 44,5%. Revakcinacija će se odigravati jednom nedeljno u hali “Pinki” i tada će se revakcinisati sve osobe koje treba da dobiju vakcinu u toj nedelji.

Na ovaj način će se malo odmoriti i zdravstveni radnici. Bolnica izlazi iz kovid sistema, počinje da radi hirurški blok, internističke ambulante itd, u narednom periodu biće lečeni ljudi koji nisu kovid pacijenti, dakle zdravstvo se vraća u uobičajen sistem rada – dodao je Elhag.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here