Naslovna Dogadjaj Dobrodošlica za 39 novorođenčadi

Dobrodošlica za 39 novorođenčadi

PODELI

Opština Pećinci je ovih dana uručila jednokratne novčane naknade u iznosu od 40 hiljada dinara porodicama sa teritorije opštine, koje su prijavile novorođenče u periodu od 1. januara do 30. aprila 2020. godine. Naknadu je dobilo ukupno 39 porodica, a predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je 40 hiljada dinara porodici Glumac iz Ogara.

“Jednokratna novčana naknada za novorođenčad jedna je od mera populacione politike koju primenjuje Opština Pećinci sa ciljem da doprinese porastu nataliteta na svojoj teritoriji. Zbog pandemije smo se odlučili da naknadu uručujemo na kućne adrese uz poštovanje svih mera zaštite od širenja korona virusa. Svesni smo da je roditeljima svaka pomoć dobrodošla i zato se trudimo da, u skladu sa prilivom sredstava u opštinski budžet, što pre isplatimo zaostale naknade” – rekao je predsednik Đokić.

Desetomesečna Emili je prvo dete u porodici Glumac, a njeni roditelji Nevena i Nikola kažu da planiraju da prošire porodicu.

“Ovo je jako lep gest i svakako da će nam dobro doći. S obzirom da novaca nikad dosta, planiramo da ga potrošimo na opremu za bebe” – izjavio je Nikola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here