Naslovna Dogadjaj Dodatno ublažavanje protivepidemijskih mera

Dodatno ublažavanje protivepidemijskih mera


Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 je na jučerašnjoj sednici tog tela predložio dodatno ublažavanje protivepidemijskih mera u zemlji.

Prema preporukama sve maloprodajne radnje će moći da rade bez ograničenja, odnosno od 00 do 24 časa. Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom imaće neograničeno radno vreme, dok je u zatvorenom radno vreme ograničeno do jedan čas iza ponoći. U ovim objektima je od sada dozvoljena i muzika, što je dodatna relaksacija.

Preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije je da se dozvoli i prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima, i to sa kapacitetom do 50 odsto popunjenosti, a u halama, odnosno zatvorenim prostorima biće do 30 odsto kapaciteta, uz sve protivepidemijske mere.

Relaksirane su mere i kada je u pitanju okupljanje ljudi, tako da će u zatvorenom i otvorenom prostoru od sada moći da bude do 500 osoba.

Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupLjanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba. Dozvoljene su proslave maturskih svečanosti, uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 Ljudi.

Biće dozvoljeno i izvođenje rekreativne nastave i ekskurzija, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnih institucija.

Prethodna vestRad mesnih ambulanti Doma zdravlja Pećinci za 16.06.2021.
Sledeća vestU petak počinje kupališna sezona na rumskom bazenu “Borkovac”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here