Naslovna Dogadjaj Dodeljena priznanja najboljim rumskim sportistima

Dodeljena priznanja najboljim rumskim sportistima

PODELI
Foto: Opština Ruma

Tekvondoisti TK “Zmaj” Jovana Mušicki i Nikola Vučković najbolji su sportisti rumske opštine u 2019. godini. Na tradicionalnoj svečanosti u Kulturnom centru „Brana Crnčević”, Sportski savez Opštine Ruma, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, dodelio je nagrade i priznanja našim najboljim sportistima.

U ime Opštine Ruma nagrađenima se obratio Stevan Kovačević, predsednik SO Ruma, koji je napomenuo da je cilj lokalne samouprave da afirmiše zdrave stilove života, da omladinu izvodi na sportske terene, da se tamo takmiče i kroz sport doprinose svom psihofizičkom razvoju.

„Za razvoj sporta smo opredelili u budžetu Opštine Ruma oko 130 miliona dinara i to je značajno više nego lane. I ovog puta ćemo finansirati takmičarske troškove, ali i raditi na unapređenju sportske infrastrukture. Gradićemo svlačionice, atletske staze, stadione i to će doprineti da i u ovoj godini rezultati budu još bolji. Već smo počeli realizaciju nekih objekata kao u Vitojevcima, dobijamo i nove zahteve sportskih klubova i gde god možemo izaći ćemo u susret“, rekao je Kovačević čestitajući svim nagrađenima na ostvarenim uspesima u 2019. godini.

Miloš Marković, generalni sekretar Saveza sportova Opštine Ruma napomenuo je da je u protekloj godini ostvareno dosta dobrih rezultata.

„U jakoj konkurenciji ponovo su se istakliborilački sportovi, a i rumski atletičari su ostvarili sjajne rezultate. U gotovo svim sportovima stasavaju talentovana deca, stoga sam siguran da pravi rezultati i sportski uspesi tek predstoje“, smatra Marković.

Nagradu za najbolji seniorku opštine Ruma Jovana Mušicki je ponela sa tek 18 godina. „Nagrada me je iskreno obradovala. Deset godina treniram tekvondo, vredno i uporno. Iz godine u godinu je sve teže, sve više obaveza, takmičenja, no, sigurna sam da sam spremna da odgovorim izazovu i veoma se radujem početku nove sezone”, kazala je Jovana Mušicki, naglasivši da joj je drugo mesto na G2 turniru u Belgiji najdraži uspeh u 2019. godini.

Najbolja muška ekipa je Šah klub „Sloven“, dok je u ženskoj konkurenciji nagrada pripala Gimnastičko – ritmičkom klubu „RU RIT MA“. Najbolji trener je Vladimir Bogović iz Kik boks kluba “Ru-09”, a sportski radnik Živko Matijević (ŠK “Sloven”).

Živko Matijević, predsednik Šah kluba “Sloven” kaže da su svi u klubu sreći i počastvovani te da su priznanja veliki podsticaj.

„To znači pogotovo mlađim ljudima i stoga verujem da ćemo uspeti da u tim uvrstimo i nove mlade, kvalitetne igrače. Imamo tri ekipe u okviru kluba koje se takmiče, dajemo sve od sebe, shodno mogućnostima, da popularizujemo šah, da ga vratimo na staze stare slave. Akcenat je na prvoligaškoj ekipi, koja je ostvarila vrhunske rezultate, međutim, dugoročno nema uspeha bez ulaganja u mlade. Pokušavamo da animiramo i škole da nam pomognu da što više dece zaigra najlepšu misaonu igru. Nećemo stati, nećemo odustati, jer šah je mnogo više od igre”, poručio je Matijević.

U pionirskoj konkurenciji najbolje rezultate imali su Dunja Mladenović, Džudo klub „Ruma“ i Pavle Radišić, Tekvondo klub „Zmaj“.

Najbolje kadetkinje su Anastasija Ikonić, Savate boks klub „Ruma“ i Jovana Gnjatović, Atletski klub „Ruma“, dok je u muškoj konkurenciji nagrađen Stefan Zubović, Džudo klub „Sloven“.

Najbolji juniori su Tamara Milutinović i Nemanja Stričić, atletičari AK „Ruma“.

Specijalne nagrade uručene su Vladimiru Gajiću, džudisti i reprezentativcu Srbije u sambou, Nemanji Bjeliću, mladom džudisti “Slovena” i atletičaru AK “Ruma” Novaku Srdanoviću za kontinuirane rezultate u mlađim selekcijama.

Nagrade za doprinos u sportu dodeljene su Milanu Miloševiću, dugogodišnjem sportskom funkcioneru i Miloradu Stankoviću, profesoru fizičkog vaspitanja.

Nagrada – Sportska legenda, posthumno je dodeljena Miodragu Plavšiću, profesoru fizičkog vaspitanja.

Kada su u pitanju radničke sportske igre najbolje preduzeće je rumski Albon, dok su najbolji pojedinci: Marina Jović, “Infrastruktura železnice Srbije” – Ruma i Đorđe Beronja, EPS.

Najbolja osnovna škola je OŠ „Veljko Dugošević“, najbolji pedagog fizičkog vaspitanja za osnovne škole je Milan Smiljanić. Najbolja srednja škola – Gimnazija „Stevan Puzić“, najbolji pedagog fizičkog vaspitanja za srednje škole je Vera Milovančević.

Pročitajte šta su sve osvojili nagrađeni sportisti.

Pored plaketa i zahvalnica dobitnici su nagrađeni i i novčano sa po 10.000 dinara, dok je za najbolje u seniorskoj konkurenciji Opština uma obezbedila po 15.000 dinara. Svečanost dodele priznanja muzički je upotpunio Narodni orkestar Ansambla narodnih igara i pesama “Branko Radičević”.

Opštinski fudbalski savez tradicionalno je nagradio najbolji klub i fudbalera naše opštine. Predsednik OFS – Ruma Slobodan Popović uručio je priznanja FK „1. maj“ i mladom fudbaleru Ljubomiru Vukmanoviću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here