Naslovna Srem Pećinci DODELJENE NAGRADE: Najbolje škole u Sremu u školskom sportu

DODELJENE NAGRADE: Najbolje škole u Sremu u školskom sportu

PODELI

Svečana dodela priznanja najuspešnijim osnovnim i srednjim školama u Sremu za sportsku 2104/15.godinu, dodeljene su od strane organizatora opštine Pećinci i Saveza za “Razvoj sportova”.

201601 ŠS nagrade_v

Najveći uspeh ostvarile su škole sa područija Sremske Mitrovice, u kategorijama za najuspešniju osnovnu i srednju školu: Osnovna škola “Jovan Popović” i Srednja ekonomska škola “9. maj”.

-Naša škola daje najveći značaj sportu, u zadnjih trinaest godina uvek smo bili najbolji kada su u pitanju sportske igre, te tako, i nismo iznenađeni, ali ne krijemo zadovoljstvo, naravno da nam je drago. Naši profesori dosta rade sa decom i tako će se nastaviti i u budućnosti-rekao je za naš portal profesor fizičkog vaspitanja Siniša Jukić iz Srednje ekonomske škole “9. Maj”.

201601 ŠS nagrade_v4

U kategoriji osnovnih škola, u konkurenciji pionira, prvo mesto sa osvojenih 474 poena, zauzela je OŠ “Jovan Popović” iz Sremske Mitrovice, dok je u muškoj konkurenciji najviše bodova, ukupno 657 osvojila škola “Veljko Dugošević” iz Rume.

U srednjoškolskoj kategoriji, prvo mesto u ženskoj konkurenciji osvojile su gimnazijalke iz Stare Pazove koje su svojoj školi “Branko Radičević” donele 376 bodova, a najbolji omladinci su učenici sremskomitrovačke Ekonomske škole “9. maj’ sa 620 bodova.

12647891_1136867129659642_1974943562_n-300x169 (1)

-Region Srema, sa procentom izlaska učenika na školska takmičenja od 43 procenata, u vodećem je položaju u republici, prema zvaničnim podacima Saveza za školski Sport. To je ostvareno zahvaljujući činjenici da u svakoj sremskoj opštini postoji profesionalac koji ima zadatak i obavezu da prati sprovođenje aktivnosti školskog sporta i učestvuje u organizaciji školskih takmičenja-rekao je generalni sekretar saveza Miroslav Dragojlović.

Nagrađenima su pehare dodelili načelnik Sremskog upravnog okruga Ilija Milinović, predstavnici Sportskog saveza Srbije, republičkog i granskih Saveza za školski sport, kao i predstavnici pećinačke lokalne samouprave, načelnik Opštinske uprave Željko Trbović i zamenik predsednice opštine Zoran Vojkić i predsednik Sportskog saveza “Razvoj sportova” Pećinci Siniša Đokić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here