Naslovna Srem Inđija Dogradnjom objekta „Neven“ do smanjenja liste čekanja za vrtić u Inđiji

Dogradnjom objekta „Neven“ do smanjenja liste čekanja za vrtić u Inđiji

PODELI

Rebalansom budžeta koje je opštinsko veće usvojilo i koje će se naći na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine opštine Inđija, izdvojena su sredstva za dogradnju 4 boravka u objektu „Neven“ čime će se značajno smanjiti lista čekanja za upis dece u vrtić.

Sve veća potrebe za smeštaj dece u predškolsku ustanovu „Boško Buha“ pokazuje da je u Inđiji sve više dece i da naša opština ima svetlu budućnost, rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Smanjenje stope nezaposlenosti je takođe razlog zašto se potreba za boravak dece u vrtiću svake godine povećava. Ove liste čekanja što postoje biće drastično smanjene i samim tim roditelji biće spokojniji jer će im deca biti na sigurnom, ali sa druge strane više vremena posvetiće traženju posla ako su nezaposleni“.

Gak je istakao da u trenutku kad se završi novi vrtić i sva deca sa liste čekanja budu upisana, tada će boravak biti besplatan za svu decu. „To je primer kako opštinsko rukovodstvo planira i brine o svakom građaninu opštine i mi ćemo nastaviti da snažno razvijamo našu opštinu“.

Najavljeni radovi neće usporiti izgradnju novog vrtića koji je planiran kod hrama Sveti car Konstantin i carica Jelena. U toku je proces izmene plana detaljne regulacije koji će predvideti, osim postojanje vrtića, i kadrovske stanove.

Da podsetimo, prošle godine nadograđena su tri boravka u objektu „Sunce“ a sa četiri nove prostorije u „Nevenu“ dodatno će se upisati oko 100 dece različitog uzrasta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here