Naslovna Srem Pećinci Đokić: Odajemo priznanje onima koji oplemenjuju lokalnu zajednicu

Đokić: Odajemo priznanje onima koji oplemenjuju lokalnu zajednicu


Na jučerašnjoj svečanosti dodele opštinskih nagrada opštine Pećinci, koje se tradicionalno dodeljuju povodom Dana opštine Pećinci, 22. maja, svetog Nikole letnjeg, uručena su najviša opštinska priznanja kompanijama, udruženjima i pojedincima, koji su svojim radom tokom protekle godine dali značajan doprinos našoj lokalnoj zajednici u najrazličitijim oblastima.

U svom obraćanju predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić naglasio je da je Opština Pećinci, kao jedinica lokalne samouprave, osnovana 1960. godine od 15 razuđenih naselja, čiji su meštani živeli gotovo isključivo od poljoprivrede, a da je danas naša opština jedna od industrijski najrazvijenijih sredina u Srbiji.

“To je rezultat smele vizije i vrednog rada, ne samo svih nas koji ovde živimo, već i svih onih koji su vođeni vizijom razvoja došli u našu sredinu i svojim poslovnim uspesima doprineli njenom prosperitetu. Danas odajemo priznanje onima koji svojom humanošću i odgovornošću oplemenjuju našu lokalnu zajednicu i čine je boljim mestom za život. Plakete koje danas uručujemo govore, pre svega, jedno veliko hvala u ime svih građana opštine Pećinci“ – rekao je prvi čovek pećinačke opštine.

Ove godine svečanost dodele nagrada je bila znatno skromnija zbog epidemiološke situacije, ali to nikako ne umanjuje značaj nagrada koje se tradicionalno dodeljuju u tri kategorije: Plaketa za humanost, Priznanje za društvenu odgovornost i Zahvalnica za uspešnu saradnju.

U kategoriji Plaketa za humanost laureati su: Mijomir Vukašinović za 82 dobrovoljna davanja krvi, Udruženje ribolovaca “Donji Tovarnik” za angažovanje na prikupljanju sredstava u humanitarnoj akciji za “Sofijin prvi korak”, i doktori Vladimir Nešovanović i Miloš Mihić koji su svojim požrtvovanjem tokom godine pandemije postali sinonim za kovid ambulantu pećinačkog doma zdravlja “Dr Dragan Funduk”, a plakete je uručio predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić

Opština Pećinci je u kategoriji Priznanje za društvenu odgovornost ove godine nagradila: preduzeće Tehnogama, za donaciju sistema MecLab za obuku mehatroničara srednjoj Tehničkoj školi “Milenko Verkić Neša” Pećinci, preduzeće Aliplast, za donaciju računarske opreme namenjene školama sa teritorije pećinačke opštine i Šumsku upravu Kupinovo, za kontinuiran rad na podizanju svesti o značaju očuvanja životne sredine sa učenicima Osnovne škole “Dušan Vukasović Diogen” Kupinovo, a priznanja je uručila predsednica Skupštine opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički.

U kategoriji Zahvalnica za uspešnu saradnju opštinske nagrade su pripale: Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju – GIZ, za izuzetnu podršku Opštini Pećinci u realizaciji projekta “Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe”, Radio televiziji “Stara Pazova” za pravovremeno i objektivno izveštavanje o svim događajima od značaja za život lokalne zajednice u našoj opštini i Fudbalskom savezu Srbije za donaciju kompleta sportske opreme za svih 15 fudbalskih klubova u našoj opštini, kao i za novčane donacije fudbalskim klubovima “Napredak” iz Popinaca i “Srem” iz Sremskih Mihaljevaca, a zahvalnice je uručila načelnica Opštinske uprave opštine Pećinci Dragana Krstić.

Kompanija Tehnogama, koja je treću godinu zaredom dobitnik opštinskog priznanja, svojim društveno odgovornim radom primer je kompanije koja ne samo da brine o svojoj lokalnoj zajednici, nego i na najbolji mogući način pomaže prvenstveno mlade kroz brojne donacije srednjoj Tehničkoj školi u Pećincima.

U ime nagrađenih obratila se Samanta Stojanović direktorka poslovnih procesa, koja je tom prilikom rekla da joj je drago što su prepoznata njihova stremljenja koja su pre svega usmerena na obrazovanje.

“Dualni sistem obrazovanja koji u svom radu sprovodi Tehnička škola u Pećincima je nešto što je sjajno, u smislu da se najbolje uči kada se praktično primenjuje ono što se teoretski nauči. Prilikom posete samoj školi, primetili smo da su deci omiljeni praktični predmeti. Tako da su deca sama po sebi bila velika inspiracija, kao i njihovi profesori i direktor škole. Uz takve ljude nemoguće je ne biti i ne dati im ono što im je potrebno” – istakla je Stojanović.

Prethodna vestPapreno za vikendicu, poskupela i Fruška gora
Sledeća vestSportski vikend pred nama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here