Naslovna Srem Pećinci Đokić: Opština nastavlja sa merom podrške porodicama

Đokić: Opština nastavlja sa merom podrške porodicama

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je proteklog petka porodici Jelača iz Subotišta jednokratnu novčanu naknadu za novorođenče u iznosu od 40.000 dinara.

Ovom podelom nakande za novorođenčad biće obuhvaćeno 44 porodice sa teritorije pećinačke opštine, koje su prijavile bebu u periodu od 17. maja do 31. avgusta ove godine, a kojima će po 40.000 biti dostavljeno na kućne adrese.

Predsednik Đokić je tom prilikom istakao da pećinačka lokalna samouprava, simbolično tokom nedelje posvećene deci, nastavlja sa merom podrške porodicama.

“Pećinačka lokalna samouprava ovom tradicionalnom merom želi da pospeši natalitet i da mlade bračne parove podrži u odluci da zasnuju ili prošire porodicu. Trudimo se, ne samo kroz ovaj vid pomoći, da našim najmlađim stanovnicima poželimo dobrodošlicu, a njihovim roditeljima olakšamo odgajanje deteta” – naglasio je predsednik Đokić, i dodao da je novčana naknada najznačajnija mera podrške porodici koju sprovodi lokalna samouprava, ali ne i jedina. Opština finansira i besplatan vrtić za jedno od dece u porodicama sa blizancima, a, kako je rekao, za treće i četvrto dete u porodici boravak u vrtiću je takođe besplatan.

Mala Tasija je prvo dete Jovane i Zorana Jelače, koja je sa dva meseca već zaokupila svu pažnju roditelja. Kako nam je rekao tata Zoran ovakav vid podrške mladim roditeljima je izuzetno značajan, pogotovo novčana pomoć koja je u prvim danima bebinog rođenja više nego dobrodošla.

“Pored toga, izuzetno je značajna i moralna podrška koju imamo kao mladi bračni par, jer kada znate da Opština i predsednik stoje iza vas, sve je lakše” – izjavio je Jelača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here