Naslovna Dogadjaj Đokić: Ukidamo liste čekanja

Đokić: Ukidamo liste čekanja

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić obišao je danas u pratnji svog zamenika Zorana Vojkića i predsednika šimanovačkog Saveta Mesne zajednice Aleksandra Mandića gradilište u Šimanovcima na kojem niče novi objekat Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” u Šimanovcima.

Po rečima predsednika Siniše Đokića kada naredne godine vrtić bude pušten u rad u pećinačkoj opštini više neće biti liste čekanja.

“Novi vrtić rešava problem ne samo zaposlenim roditeljima iz Šimanovaca, već i brojnim roditeljima iz ostalih naselja naše opštine koji su zaposleni u šimanovačkoj radnoj zoni. Lista čekanja za upis u vrtić u opštini Pećinci postoji još samo u objektu u Šimanovcima, a sa završetkom ove investicije u potpunosti ćemo ukinuti liste čekanja i sva deca sa teritorije naše opštine biće upisana u vrtić. Pećinačka lokalna samouprava dosta ulaže u obrazovanje i to će nam biti jedan od prioriteta i u narednom periodu. Praktično je završena kompletna rekonstrukcija osnovne škole u Karlovčiću vredna 90 miliona dinara i već 1. septembra učenici ove škole nastavu će pohađati u sasvim novom objektu. Uveliko je u toku kompletna rekonstrukcija osnovne škole u Kupinovu vredna 230 miliona dinara, a sledeći veliki projekat je rekonstrukcija osnovne i starog dela objekta srednje škole u Pećincima” – istakao je Đokić.

Prilikom obilaska gradilišta predsednik Đokić je podsetio da je Opština Pećinci poznata po merama brige o deci i mladima, da svaka porodica sa novorođenčetom dobija jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 40 hiljada dinara, svaki vukovac dobija naknadu od 15 hiljada dinara a đaci generacije po 30 hiljada dinara, da najuspešnije učenike i sportiste Opština nagrađuje već 7 godina besplatnim letovanjem, kao i da svi odlični učenici imaju besplatan ulaz na pećinačke bazene, a za one najmlađe koji još neumeju da plivaju obezbeđena je besplatna škola plivanja. Sve su to mere, rekao je Đokić od kojih Opština Pećinci ne odustaje ni u narednom periodu.

“Prioriteti pećinačke lokalne samouprave i u narednom periodu biće upravo unapređenje uslova u školstvu, ali i zdravstvu. Pored toga, nastavićemo da radimo i na razvoju infrastrukture. Trenutno najveći projekat koji je u toku je gasifikacija cele opštine. Ovaj projekat vredan je čak 6,1 milion evra. Takođe, u toku je izgradnja nove vodovodne mreže u Ogaru i mi tu nećemo stati, jer želimo da građanima svih 15 naselja naše opštine obezbedimo kvalitetne uslove za život. Nastavićemo da radimo na unapređenju privrednog ambijenta i uslova za dolazak novih investitora, jer privlačenjem investicija i otvaranjem novih radnih mesta stvaramo uslove za bolji život naših građana” – naglasio je predsednik Đokić.

Novi objekat vrtića u Šimanovcima prostiraće se na 1700 kvadratnih metara, a sredstva za realizaciju ove investicije u iznosu od 220 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada. Predsednik šimanovačkog Saveta Aleksandar Mandić rekao je da je dosadašnji vrtić veoma neuslovan i da je bio privremeno rešenje skoro 30 godina.

“Konačno smo dočekali da se radi jedan uslovan objekat, prizemni, da deci bude lako dostupno da izađu u dvorište i vreme provedu na otvorenom. Sada je jako teško samim vaspitačima da spuste decu i da borave u parku na svežem vazduhu, ali i roditeljima kada dolaze sa decom, pogotovo sa malom decom” – rekao je Mandić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here