Naslovna Sport Đoković predložen za nagradu Beograda

Đoković predložen za nagradu Beograda

PODELI
Foto: Profimedia

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, predložiće Novaka Ðokovića za najveće gradsko priznanje – nagradu grada Beograda u oblasti sporta.

Vesić je danas za TV Pink rekao da je Novak tu nagradu zaslužio odavno, i objasnio da je to najviša nagrada koju jedan Beograđanin može da dobije od svog grada.

Ocenio je da je Novak najveći sportista Srbije svih vremena i trenutno najveći sportista planete.

Govoreći o dolasku Ðokovića u Beograd, Vesić je rekao da ga svi očekuju, te da se kao prijatelj nada da će teniser izaći jači iz ove situacije.

– Već je pobednik. A ova odluka australijskih vlasti je politička, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je ocenio da je odluka o proterivanju Novaka zasnovana na rasizmu i mržnji prema teniseru, te dodao da se ne bi tako ponašali da je Ðoković iz neke veće zemlje.

To je bedan pokušaj da se spreči 10. osvajanje Australian open. Osvojiće on druge grenslemove, a ovo će ostati sramota Australije, rekao je Vesić i dodao da je reč o fašističkom ponašanju vlade Australije.

On je naglasio da se prema košarkašicama Australije koje 12. februara igraju u Beogradu, kao ni sa atletičarima te zemlje koji će u martu doći u Srbiju na svetsko dvoransko prvenstvo, niko neće na sličan način ponašati.

– Svaki građanin sveta je dobrodošao. Srbija je zemlja gostoprimstva, rekao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here