Naslovna Hronika DOKTOR DARKA LAZIĆA OTKRIO SVE: “OPERACIJA ČEGA?! Nije dobro, na mašini je...

DOKTOR DARKA LAZIĆA OTKRIO SVE: “OPERACIJA ČEGA?! Nije dobro, na mašini je za disanje! To je sad BITKA!” (FOTO)

PODELI

Doktor Dragoš Stojanović iz KBC Zemun iz prve ruke rekao je najnovije informacije o stanju pevača Darka Lazića.

 

Dok mnogi izvori njegovo stanje ocenjuju i kao konačno stabilno, direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović iz prve ruke rekao je sveže informacije.

– On je i dalje u jako teškom stanju, životno je ugrožen. Ima politraumu s multiorganskim povredama. Svaka od tih povreda je teška – kaže Stojanović uz napomenu da je u ovoj situaciji sumanuto pričati o “stabilnom” stanju.

Na pitanje da objasni šta tačno “politrauma” podrazumeva, doktor daje detaljan opis.

Darko Lazić
Foto: Srbija Danas

– On nije bio vezan, tumbao se kolima, pa je celo telo preživelo traumu. E sad, em što postoji  trauma, em što je napravio kontuzije i prelome, sad očekujemo reakcije organizma koje počinju da se javljaju na svim nivoima. To je sad bitka s reakcijom celog tela. On je tu na intenzivnoj nezi, na mašini za disanje, pratimo njegovo stanje iz minuta u minut i na osnovu toga ćemo videti šta i kako dalje. Dok ne dobijemo odgovor njegovog organizma, ne možemo davati nikakve druge prognoze, niti planirati bilo šta – objašnjava Stojanović.

Kako su se u javnosti pojavljivale oprečne situacije o odlaganju operacije Darka Lazića, doktor je rešio da i to prokomentariše.

 

– Operacije čega? Nemojte me molim vas pitati nešto što ne znam, što je nepredvidivo. Ljudi komentarišu svašta, a ne znaju medicinu, bave se predviđanjima i izvode nekakve zaključke. Takve stvari ne znamo čak ni mi. To sve zavisi od njegovog organizma i od toga da li će u međuvremenu da odreaguje, kako će da odreaguje i šta će se desiti. Ne možemo pričati ni o čemu dok to prvo ne budemo videli. Ne bih se bavio prognozama, jer je to u ovakvoj situaciji nemoguće. Sad se očekuje reakcija organizma na tu široku traumu i tek ćemo tada znati šta i kako. Da ja mogu da predvidim tako nešto, dobio bih Nobelovu nagradu. Ono što je bitno je da reagujemo u svakom trenutku. Napravio sam konzilijum za njega, pazimo ga, pratimo ga sa svih aspekata, pa ćemo videti – završava Stojanović.

 

Stravična nesreća dogodila se na ulazu u Lazićževo selo Brestač. Prema prvim informacijama, Darko nije koristio sigurnosni pojas, a analiza krvi je pokazala da je vozio pod uticajem alkohola. Njega su iz potpuno smrskanog automobila izvukli vatrogasci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here