Naslovna Srbija Dom učenika u Sremskoj Mitrovici spreman da posluži kao privremena bolnica

Dom učenika u Sremskoj Mitrovici spreman da posluži kao privremena bolnica


Dom učenika srednjih škola u Sremskoj Mitrovici, kapaciteta 184 kreveta, spreman je da promeni namenu i u situaciji nastaloj zbog epidemije virusakorona posluži kao privremena bolnica blaže obolelim od tog virusa.

Direktor Doma učenika srednjih škola Milenko Todić ispričao je u sklopu Doma postoje dve zgrade, da stara ima kapacitet 95 kreveta u 14 trokrevetnih, 13 dvokrevetnih i jednoj šestokrevetnoj sobi i kupatila su etažna, dok nova zgrada ima 87 ležaja u 22 dvokrevetne i 15 trokrevetnih soba, a sve sobe imaju svoja kupatila.

Prema njegovim rečima, prvog dana kada su škole zatvorene, iz Doma su učenici poslati kućama, nakon čega je odmah izvršena dezinfekcija prostora koji je bio zatvoren 72 sata.

Unutrašnjost Doma, obe zgrade, nakon dezinfekcije je i očišćen.

“I dvorište je dezinfikovano tako da smo potpuno spremni da ova ustanova može da prihvati lakše pacijente”, kazao je Todić.

Zamenica gradonačelnika Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović kazala je da su shodno odluci Vlade Srbije, sve ustanove učeničkog i studentskog stanovanja sa svojim kapacitetima u ovoj novonastaloj situaciji određene da se koriste za smeštaj za osobe koje su blaže obolele od virusa korona.

U tom smislu, kako navodi, i Dom učenika je svoje prostorije pripremio.

“Nadamo se da neće biti potrebno, ali ako bude, i naš Dom učenika je spreman”, kaže Milovanović.

IZVORTanjug
Prethodna vestRUMLJANIN SE NAPIO, PA VOZIO U VREME POLICIJSKOG ČASA: Policajci ga ostavili da se trezni, a platiće i 150.000 dinara kaznu
Sledeća vestU Sremu trojica muškaraca kršila policijski čas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here